AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kablosuz bant genisligi kac olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kablosuz bant genişliği kaç olmalı?​

Normal şartlarda 2,4 GHz için bant genişliği 20 Mhz olmalıdır. 5GHz için ise bant genişliği 40 Mhz olarak ayarlanmalıdır.

Wi-Fi 802.11 b G n ne demek?​

B/g/n tam uyumluluk modudur. Eğer kullandığınız cihazlar yeni model ise only N modu kullanman daha iyidir. N modu söylediklerin içerisinde en hızlı olanıdır. Eğer N yaptığında cihazlarında bağlanma sorunu olursa B/g/n olarak değiştir.
En iyi Wi-Fi ayarları nasıl yapılır?
Adım adım en iyi Wi-Fi ayarı
- Adım: Modem ya da router arayüzüne girmek için tarayıcınızın adres çubuğuna 192.168.1.1 yazarak giriş sayfasına ulaşın.
- Adım: Wi-Fi (Kablosuz Ağ) bölümüne tıklayın.
- 3. Adım: Benzersiz bir SSID yani Wi-Fi adı belirleyin.
- Adım: SSID gizle seçeneğini pasif halde bırakın.

Kablosuz modu ne olmalı?​

Eğer modeminiz 802.11 ac değilse kablosuz modu N only modu olarak seçin. Bu adımda kanal bant genişliği ayarlarını yapıyoruz. Modeminiz 5 GHz’i destekliyorsa 20/40 MHz’yi seçin. Eğer modeminiz 2.4 GHz’i destekliyorsa da yalnızca 20 MHz’yi işaretleyin.

5 GHz nasıl açılır?​

3- Modeminiz Destekliyorsa 5GHz Kullanın Eğer modeminiz destekliyorsa modem arayüzüne girip işlemi yapabilirsiniz. Tarayıcınıza 192.168.1.1 yazarak arayüze ulaşın. Ardından menüden “Kablosuz Ağ Ayarları” kısmına tıklayın. Burada yer alan “Band” bölümünden 5 GHz’yi seçin.
Band genişliği nasıl hesaplanır?
Bir GbE ağı, 125.000.000 Bps kullanılabilir bant genişliğine sahiptir. Bir Gigabit ağında, 1 milyar olan bitlerin miktarını alarak ve baytları belirlemek için bunu sekize bölerek hesaplanır: 1.000.000.000 b / s / 8 = 125.000.000 B / s.

Wi-Fi ayarları nasıl yapılır?​

Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası’nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir’e tıklayın.

802 11d nedir?​

IEEE 802.11d, orijinal standarda coğrafi düzenlemeler ekleyen bir IEEE 802.11 değişikliğidir. IEEE 802.11d, kendi ülkelerinin kablosuz iletişim yönetmeliklerine uyan kablosuz yerel alan ağı (WLAN) cihazlarının geliştirilmesini kolaylaştırır. IEEE 802.11d, IEEE 802.11d-2001 olarak da bilinir.
5GHz neden bağlanmıyor?
Bilgisayarınızı sinyalin sabit olduğu bir alana götürün. Diğer bilgisayarları 5 GHz Wi-Fi ağına bağlamayı deneyin. Olmuyorsa bu sorun yönlendirici ve ağ bağdaştırıcısı arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor olabilir. Bu sorunu çözmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın ve tekrar bağlayın.

Geri