Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kabin memurunun asli gorevi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
50.207
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kabin memurunun asli görevi nedir?​

Kabin Memuru Kimdir ve Ne İş Yapar? Kabin memuru, yolcu taşımacılığı yapan hava taşıtlarında yolcuların güvenliği ve konforu ile ilgilenen, gerekli bilgileri onlara ileten, ihtiyaç duyulduğunda pilot ve yardımcı pilotların kokpit dışındaki talimatlarını yerine getiren görevlilerdir.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ne iş yapar?​

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’nın temel amacı, havacılık sektörüne ayak uydurabilen, etkili iletişim becerilerine sahip, müşteri ilişkileri kuvvetli, problem karşısında hızlı tepki veren, çözüm odaklı, karşılaştığı sorunlarla başa çıkabilecek yeteneğe sahip kabin hizmetleri verebilecek personel …

Bir hostes ne kadar maaş alır?​

Bir hostes ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Hostes | 2.820 | 4.250

Kabin memuru olmak için üniversite şart mı?​

Kabin memuru olmak için üniversite şart mı?
Kabin Memuru Olma Şartları Kabin memuru olmanın ilk şartı 2 yıllık mezun olmaktır. Bu mezuniyet Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü üzerinden gerçekleştirilir. Tabii bunun dışında bazı niteliklere de sahip olmak gerekir.

Kabin memurları kaç yaşında emekli olur?​

Hosteslere 50 yaş hakkı Aslında THY kabin memurlarını 45 yaşına kadar uçuruyor, ondan sonrasını yöneticilerin insafına bırakıyor. Yöneticiler 45 yaşındaki kabin memurunun uçuculuk görevini bir ya da iki yıllık uzatmalarla 48 yaşına kadar çıkarabiliyorlar.

Flight attendant ne iş yapar?​

hostes. Taşıtlarda, özellikle uçaklarda yolcu ağırlayan bayan. Bir topluluk, kongre vb. yerlerde katılanları ağırlayan, onlara kılavuzluk eden bayan. Flight attendant.

Sivil Havacılık kabin Hizmetleri ne kadar maaş alır?​

Sivil Havacılık kabin Hizmetleri ne kadar maaş alır?
Kabin memurları ilk senesinde 5 veya 6 bin TL ücret alırken ikinci senede bu rakam 7 veya 8 bin TL’yi bulabilir. Yaklaşık 15 yıldır bu sektörde çalışan bir kabin memuru amir olduğu zaman 9 veya 10 bin TL aylık ücret alabilir. Tüm kabin memurlarına yılda 4 maaş ekstra ikramiye verilir.

Sivil Havacılık kabin Hizmetleri 2 ne demek?​

Sivil Havacılık kabin Hizmetleri 2 ne demek?
Öğretim) BİLGİ Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri’nde havacılık alanında donanımlı, iletişim becerileri kuvvetli, uçuşlarda yolcuların güvenlik ve konforunu sağlayan kabin görevlileri yetişiyor. Bölüme kayıt olabilmen için gereken koşullar ve daha fazla bilgi için tıkla. …

Hostes olmak için hangi bölümü okumak gerekir?​

HOSTES OLMAK İÇİN HANGİ BÖLÜMÜ OKUMAK GEREKİR? Hostes olmak için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Lise mezunu olan herkes hostes alımlarına başvurabilir. Bazı iş ilanlarında üniversite mezunu olması istenilmektedir.

Hostes Nasıl Olunur maaşları?​

2020 Hostes Nasıl Olunur? Hostes Maaşları Ne Kadar?
- Devlete ait Türk havayolu kapsamında hostesliğe başlayan bir kişi 5.000 TL ile 10.000 TL arasında maaş almaktadır.
- Devlette kadroda çalışan hostesler çalışma yılına göre maaş almaktadır.
- Özel sektörde çalışan hostesler ortalama 3.500 TL aylık ödeme almaktadır.

Lise mezunu hostes olabilir mi?​

Lise mezunu hostes olabilir mi?
Genel olarak kurumlar kabin memuru personeli almak için en az lise mezunu şartı koyar. Lise mezunu, fiziksel olarak başvuru şartlarına uyan, iyi derecede İngilizce bilen ve ikinci dile sahip olan kişiler hostes olabilir. Ancak bu kurumlara göre değişir. Kurumlar personel almadan önce gerekli şartları ilanda belirtir.

Kabin memurları kaç yaşına kadar çalışır?​

Kabin memurları kaç yaşına kadar çalışır?
 
Kabin memurunun asli görevi, yolcu taşımacılığı yapan hava taşıtlarında yolcuların güvenliği ve konforu ile ilgilenmek, gerekli bilgileri yolculara iletmek, pilot ve yardımcı pilotların dışarıdaki talimatlarını yerine getirmektir. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ise havacılık sektörüne uyumlu, iletişim becerileri güçlü, müşteri ilişkileri kuvvetli, hızlı ve çözüm odaklı kabin hizmetleri sunabilen personeller yetiştirmeyi amaçlar.

Kabin memuru olmak için genellikle 2 yıllık bir eğitim süreci gerekmektedir. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü mezunu olmak bu sürecin bir parçasıdır. Ayrıca belirli niteliklere de sahip olmak gerekebilir.

Kabin memurları genellikle 45-50 yaşlarına kadar uçuş görevini sürdürebilirler. Örneğin, THY kabin memurlarını 45 yaşına kadar uçuruyor ve daha sonrasında yöneticilerin inisiyatifine bırakıyorlar. Yöneticilerin değerlendirmesiyle 45 yaşındaki kabin memurlarının uçuş süreleri uzatılabilmektedir.

Hostes veya kabin memurları genellikle ilk yıllarında ortalama 5-10 bin TL arasında bir maaş alabilirler. Özel sektörde çalışan hosteslerin maaşları genellikle devlet kurumlarındakilere göre daha düşük olabilmektedir.

Lise mezunları da kabin memuru veya hostes olabilirler. Genellikle kurumlar en az lise mezunu olmayı tercih ederler ve başvuru şartları arasında iyi derecede İngilizce bilme şartı da bulunabilir. Fakat bazı kurumlar üniversite mezunu olmayı tercih edebilirler.

Kabin memurları genellikle emeklilik yaşı konusunda belirli bir yaş sınırı olmamakla birlikte genellikle 50'li yaşlara kadar aktif olarak uçuş yapabilirler. Bu yaş sınırı kurumdan kuruma değişiklik gösterebilir.
 
Geri
Üst