AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabin memuru mu hostes mi?

Editör

Yeni Üye

Kabin memuru mu hostes mi?​

Erkek kabin memurlarına host, kadın kabin memurlarına ise hostes denilir. Havacılık kuruluşlarındaki belli kurallara göre seçilen kabin memurları, aynı zamanda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş şartlara tabidir.

Uçak hostesi olmak için ne okumak gerekir?​

Uçak hostesi olmak için ne okumak gerekir?
Hostes olmak için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Lise mezunu olan herkes hostes alımlarına başvurabilir. Bazı iş ilanlarında üniversite mezunu olması istenilmektedir. Özel şartlara göre eğitim durumu şartının değişebileceğini unutmayın.

Bir uçakta kaç tane hostes olur?​

Örneğin 165 koltuklu bir Boeing 737-800 uçağı 4 kabin memuru, Airbus A321 tipi uçaklar ise 5 kabin memuru gerektiriyor. Herhangi bir nedenle uçaktan yolcunun tahliye edilmesi durumunda kapılarda yönlendirme ve tahliyeye yardımcı olma amacıyla bir kabin memurunun bulunması gerekiyor.

Kabin Memurluğu kaç yıl?​

Kabin Memurluğu kaç yıl?
2 yıllık eğitime sahip olan sivil havacılık kabin hizmetleri bölümünden mezun olmak kabin memuru olmak için yeterlidir.

Hostes olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Hostes olmak için en az lise mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Bir çok havayolu firması, istihdam edecekleri hosteslere mesleki eğitim fırsatı sunmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin iki yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.

Hostes olmak için hangi sınava girilir?​

Hostes olmak için hangi sınava girilir?
THY’da işe girmek için adaylar genel yetenek sınavı ve İngilizce sınavı olarak iki adet sınava tabi tutulurlar. Adaylar bu sınavlardan istenilen başarıyı elde ederler ise mülakata çağrılırlar. Girilecek mülakatta vücut oranı (boy ve kilo), iletişim gücü ve İngilizce bilgisi çok önemlidir.

Kaç çeşit hostes vardır?​

Uçuş görevlileri, yer hostesi ve hava hostesi olmak üzere ikiye ayrılır.

Kabin memuru olmak için İngilizce şart mı?​

Kabin memuru olmak için İngilizce şart mı?
Kabin memuru adaylarının öncelikle hizmet sektörü tecrübesine veya yukarıda bahsedildiği gibi havacılık sektörüne uygun kişilik özelliklerine sahip olmaları beklenmektedir. Uçuş gerçekleştirilen noktalar ve bağlantılı uçuşlarımız göz önünde bulundurulduğunda adayların iyi derecede İngilizce bilmeleri olmazsa olmazdır.

Kabin memuru ile hostes arasındaki farkı sorduğunuz için teşekkür ederim. Erkek kabin memurlarına "host", kadın kabin memurlarına ise "hostes" denilmektedir. Havacılık sektöründe genellikle kadın kabin memurlarına hostes, erkek kabin memurlarına ise host denilmektedir.

Uçak hostesi olmak için genellikle en az lise mezunu olma şartı aranmaktadır. Bazı durumlarda üniversite mezunu olmanız istenebilir. Özel şartlara ve havayolu şirketlerinin politikalarına göre eğitim durumu şartları değişebilmektedir. Hostes olmak isteyenler genellikle Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümünden mezun olarak bu alanda kariyer yapmayı tercih etmektedirler.

Bir uçakta kaç tane hostes bulundurulacağı uçağın tipine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, 165 koltuklu bir Boeing 737-800 uçağı için 4 kabin memuru gerekebilirken, Airbus A321 tipi uçaklar için 5 kabin memuru gerekebilir. Bu sayılar uçak tipine, yolcu kapasitesine ve güvenlik gerekliliklerine bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Kabin Memurluğu eğitimi genellikle 2 yıl sürmektedir. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümünden mezun olanlar genellikle kabin memuru olarak çalışmaya başlayabilirler. Eğitim süresi ve detayları havacılık kurumları ve üniversitelerin programlarına göre değişiklik gösterebilir.

Hostes olmak için hangi bölüm okunmalı sorusuna genellikle Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü cevabı verilebilir. Bu bölümü okuyarak hosteslik pozisyonuna başvurabilir ve eğitim aldıktan sonra bu alanda kariyer yapabilirsiniz. Ayrıca, birçok havayolu firması, hostes adaylarına mesleki eğitim fırsatları sunmaktadır.

Kabin memuru olabilmek için genellikle iyi düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmanız beklenmektedir. Uçuşların uluslararası düzeyde gerçekleştirilmesi göz önüne alındığında, İngilizce'nin önemi oldukça büyüktür. İyi seviyede İngilizce bilgisine sahip olmanız kabin memuru olarak görev yapmanızı kolaylaştırabilir ve iletişiminizi güçlendirebilir.

Geri