AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabenin bolumleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kabenin bölümleri nelerdir?​

Yemânî veya Ruknülyemânî köşe: Güney köşesi. Şâmî köşe: Batı köşesi. Irakî köşe: Kuzey köşesi. Kâbe Örtüsü veya Kisve: Kâbe’nin üzerine örtülen altın işlemeli hat yazıları bulunan siyah bir örtü.
Kabe ilk defa kim tarafından inşa edilmiştir?
İslami literatüre göre Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail tarafından yaptırılmıştır. Bazı zamanlarda sel felaketleri ile yıkılıp yeniden inşa edildiği de söyleniyor.

Kabe’nin dışında ne var?​

İbrâhim hicri, Kâbe’nin yanı başında Hz. İsmâil’in koyunları için bir ağıl olarak inşa etmişti” diyerek onu Kâbe’nin tamamen dışında göstermiştir (Aḫbâru Mekke, I, 64-65). Ezrakī ayrıca İbn İshak’tan naklen Hz. İsmâil ile annesi Hâcer’in kabirlerinin burada olduğunu söyler (a.g.e., I, 313).
Kabe ilk olarak hangi peygamber zamanında yapılmıştır?
Kabe’nin yerini arıyor Birçok kaynağın bildirdiğine göre, Kabe’nin bu günkü duruma gelişi, Hz. İbrahim’in zamanına dek uzanır. İslam metinlerinde Allah’ın Hz. İbrahim’i Kabe’yi inşa etmekle görevlendirerek Mekke’ye gönderdiği yazılıdır.
Peygamber efendinizim kabri Medine’de, Mescid-i Nebevi’nin içinde bulunmaktadır. Bu mescidin içerisinde peygamber efendimizin dışında Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’in de kabirleri bulunur.
Kabe siyah taş nedir?
Hacerü’l-esved (Arapça: الحجر الأسود), Kâbe’nin duvarında yer alan ve Müslümanlarca kutsal sayılan siyah ve parlak taş. Hac sırasında hacılar tavaf ederken her bir dönüşte bu taşı selamlar, el sürer veya öperler. İnanışa göre Mekke’nin kutsallığı Kâbe’den, Kâbe’nin kutsallığı da Hacerü’l-esved’den kaynaklanmaktaydı.

Kabe nin diğer adları nelerdir?​

Yüce Rabbimizin, “evim” dediği Kâbe, Kuran-ı Kerim’de bu ismi dışında, el-Beytü’l-Haram (saygı evi), el-Beytü’l-Muharrem (Dokunulmaz kılınmış ev), el-Beytü’l-Atîk (eski ev), el-Beytü’l-Mamûr (imar edilmiş ev) ve “el-Beyt” (ev) isimleri ile de anılmaktadır.
 
Geri
Üst