Kabartma tozu ile pisi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
243.148
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kabartma tozu ile pişi nasıl yapılır?​

Kabartma Tozlu Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu alarak çırpalım.
- Unu ekleyerek hamuru güzelce yoğuralım.
- Hamuru 2 bezeye ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- Ve bıçakla kesip şekil verelim.
- Kızgın yağda kızartalım.
- Afiyet olsun.

Kahvaltı için pişi nasıl yapılır?​

Kahvaltılık Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1/2 paket yaş mayayı çözdürün.
- 10 dakika kadar dinlendirin.
- Derin bir kap içerisinde 3 su bardağı un, tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun bu esnada kalan undan kıvam alana kadar azar azar ekleyin.
Sütle pişi nasıl yapılır?
İlk olarak karıştırma kabımıza sütümüzü tuzumuzu ve kabartma tozumuzu alalım ve güzelce çırpalım. Homojen olarak karıştıktan sonra 1 bardak unumuzu ekleyip karıştıralım. Un karıştıktan sonra 2. bardağımızı ve diğer yarım bardağı kontrollü bir şekilde ekleyelim. Yumuşak bir hamur olmalı.
Kabartma tozu ile hamur nasıl yapılır?
TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Öncelikle uygun bir yoğurma kabına un elenir. Üzerine kabartma tozu ve tuz eklenir ve karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır ve oda sıcaklığındaki yoğurt ve yumurta eklenir. Yumuşak bir hamur yoğurulur. (bu aşamada gerekli ise birkaç kaşık un veya birkaç kaşık ılık su eklenebilir. )

Mayasız hamurdan ne yapabilirim?​

Mayasız Hamur İşi Tarifleri | Yemek Tarifleri

Pişinin yağ çekmemesi için ne yapmak lazım?​

Hamurunuzun pişerken yağ çekmemesi için henüz hamuru hazırlarken içerisine mutlaka sirke ilave edin. İlave edeceğiniz sirke, hamurunuzun daha puf puf kabarmasını sağlayacak ve yağ çekmesini önleyecektir.
 
Geri
Üst