- Konu Yazar
- #1
Kabartma Tozlu Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tozşeker
3-4 su bardağı un (Elenmiş olsun) kontrollü koyuyoruz az gelirse un ilave edebilirsiniz Hamurumuz yumuşak olacak
Üzeri için
1 adet yumurta
1 su bardağı susam
Yumurta olmasın derseniz
2 yemek kaşığı pekmezi yarım su bardağı su ile açın
İç malzemesi
Kaşar peyniri beyaz peynir zeytin patates veya sade olarak da hazırlayabilirsiniz
Kabartma Tozlu Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar harika bi tarif puf puf yumuşacık bi lezzet deneyin derim
Karıştırma kabına sırasıyla yazılan malzemeleri alıyoruz ve elimizle veya çırpıcı ile karıştırın.
Daha sonra elenmiş unu kabartmatozlarını ilave edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Limon büyüklüğünde parçalar alıp tezgahta açın ve dilediğiniz iç harç koyup kapatın.
Tüm hamur bittikten sonra daha sonra üzeri için yazılan yumurtayı çırpın ve poğaçaların üzerilerini batırın ve susama bulayın veya pekmezli suya hamurun üstünü batırın veya her yerini batırın.
Daha sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklı olarak diziyoruz.
180-190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kabartmatozlu simit poğaçamız servise hazırdır. Deneyecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Sağlıkla ve afiyetle kalın
Kabartma Tozlu Simit Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tozşeker
3-4 su bardağı un (Elenmiş olsun) kontrollü koyuyoruz az gelirse un ilave edebilirsiniz Hamurumuz yumuşak olacak
Üzeri için
1 adet yumurta
1 su bardağı susam
Yumurta olmasın derseniz
2 yemek kaşığı pekmezi yarım su bardağı su ile açın
İç malzemesi
Kaşar peyniri beyaz peynir zeytin patates veya sade olarak da hazırlayabilirsiniz
Kabartma Tozlu Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar harika bi tarif puf puf yumuşacık bi lezzet deneyin derim
Karıştırma kabına sırasıyla yazılan malzemeleri alıyoruz ve elimizle veya çırpıcı ile karıştırın.
Daha sonra elenmiş unu kabartmatozlarını ilave edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Limon büyüklüğünde parçalar alıp tezgahta açın ve dilediğiniz iç harç koyup kapatın.
Tüm hamur bittikten sonra daha sonra üzeri için yazılan yumurtayı çırpın ve poğaçaların üzerilerini batırın ve susama bulayın veya pekmezli suya hamurun üstünü batırın veya her yerini batırın.
Daha sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklı olarak diziyoruz.
180-190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kabartmatozlu simit poğaçamız servise hazırdır. Deneyecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Sağlıkla ve afiyetle kalın
Kabartma Tozlu Simit Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı