- Konu Yazar
- #1
Kabartma Tozlu Kolay Pişi Tanımı İçin Materyaller
Yarım su bardağı yoğurt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
8-10 kısım maydanoz
Tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Kabartma Tozlu Kolay Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve ince doğranmış maydanoz derin bir kaba alınır ve karıştırılır.
1 paket kabartma tozu eklenip, yavaş yavaş denetimli halde un ek edilir. Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
Merdane yardımı ile hamur yuvarlak biçimde açılır.
Avuç içi büyüklüğünde kesimler olacak halde kesilip kızgın yağda her iki tarafıda kızartılır. Afiyet olsun
Kabartma Tozlu Kolay Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı yoğurt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
8-10 kısım maydanoz
Tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Kabartma Tozlu Kolay Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve ince doğranmış maydanoz derin bir kaba alınır ve karıştırılır.
1 paket kabartma tozu eklenip, yavaş yavaş denetimli halde un ek edilir. Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
Merdane yardımı ile hamur yuvarlak biçimde açılır.
Avuç içi büyüklüğünde kesimler olacak halde kesilip kızgın yağda her iki tarafıda kızartılır. Afiyet olsun
Kabartma Tozlu Kolay Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı