Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kabartma Tozlu El Açması Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kabartma Tozlu El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1/4 (çeyrek) bardak su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk kabartma tozu
Aldığı kadar un(4-4,5 su bardağı kontrollü ekleyim yavaş yavaş)
Aralarına sürmek için;
100 gram tereyağ ve 1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi için;
500 gram ıspanak
1 kase mantar

Kabartma Tozlu El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce iç harcını pişiriyoruz:ıspanakları doğrayıp zeytinyağda soteliyoruz.
Ayrı yerde mantarlarıda soteleyip ikisini bir araya getiriyoruz.
Tuz, karabiber,pul biber ekleyip soğumaya alıyoruz.
Hamuru için; un hariç tüm malzemeleri bir araya getirip karıştırıyoruz.
Unu ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz. 4 eşit parçaya ayırıp dinlenmeye alıyoruz.
Dinlenmiş hamuru daire şeklinde açıyoruz.
Üzerine eritilmiş ılımış yağı sürüyoruz.
2. Bezeyide açıp aynı şekilde yağlayıp yağ sürüp kare şeklinde katlıyoruz.
İlk açtığımız hamurun içine koyup o hamuruda katlayıp kare yapıyoruz.
10 dk kadar dolapta dinlendiriyoruz.
Sonra biraz un ekleyip uzun dikdörtgen şekline getiriyoruz.
İçine istediğiniz iç malzemesi hazırlayıp koyabilirsiniz.
Malzemeyi koyup dikdörtgen uzun katlıyoruz yağ sürüp bıçakla çizikler atıyoruz.
180 c de pişiriyoruz.
Kabartma Tozlu El Açması Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst