AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabarık (Elmalı Kek)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kabarık (Elmalı Kek) Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığının ucu ile karbonat
2 su bardağı un dikkatli ekleyin
Elma iç harcı için
3 adet olağan elma
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve fincanı ceviz yada fındık

Kabarık (Elmalı Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel elma iç harcını yapalım soğuması için.
Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.
Tavaya alıp üzerine şekeri ilave edip orta ateşte pişirelim.
Soğuyan iç harcının içine tarçın ve cevizi katıp karıştıralım.
Kek hamuru için derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri koyup mikser yada elle güzelce çırpalım.
Un hariç tüm materyalleri sıra takip etmeden karıştıralım.
Unu dikkatli ekleyerek olağandan biraz daha katı olacak biçimde hamuru hazırlayalım.
Kalıp yada kare borcamı yağlayıp hamurun yarısını dökelim ve elmanın hepsini hamurun üzerine yayalım kaşıkla bastırmadan.
Siğer kalan hamuru tekrar elmaların üzerini kapatacak formda dökerek bitirelim.
180 derece fırında alt üst ayarda fansız pişiriyoruz piştiğinden emin olunca kekimizi fırından alıp kesinlikle dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Kabarık (Elmalı Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst