Kabardıkça Kabaran Yumuşacık Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kabardıkça Kabaran Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığından biraz az tuz
2 dolu yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta beyazı
Ortası için;
Peynir
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam ve çörek otu

Kabardıkça Kabaran Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle maya süt ve şekeri çırpıyoruz.
Akabinde öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
Ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
Üstünü streçle şayet meskende yoksa buzluk poşeti ile kapatalım mayalanmaya bırakalım.
Hamur mayalandığı vakit mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
Elimizle bastırarak açalım içine peynir koyup kapatalım ve tepsiye kapattığınız tarafını koyalım.
Şayet isterseniz peynirsizde yapabilirsiniz oda çok lezzetli oluyor.
Tepsiye dizdikten sonra üstüne yumurta ve susam karışımından sürelim.
180 derecede altı üstü kızardıktan sonra fırından alıp servis yapabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.
Kabardıkça Kabaran Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst