AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kabakulak emzirmeye engel mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kabakulak emzirmeye engel mi?​

Doğurganlık çağındaysanız ve hamile kalmayı düşünüyorsanız kabakulak geçirmedi iseniz hekiminize danışın, bir doz KKK aşısı yaptırın. Emziren kadınlarda KKK aşısı güvenlidir. Emzirme, KKK aşısına verilen yanıtı değiştirmez ve bebek anne sütü ile aşıdan etkilenmez.
Kabakulak hastalığı geçici midir?
Kabakulak genellikle 1-2 hafta içerisinde iyileşebilen bir hastalıktır ancak, ciddi klinik tablolara ve komplikasyonlara da neden olabilir. En yaygın görülen ciddi tablo testis iltihabıdır (ergenlik sonrası kabakulak geçiren her 5 erkekten birinde testis iltihabı gelişebilmektedir.
Bebeklerde kabakulak tehlikeli mi?
Virüs genellikle büyük tükürük bezlerine bulaşır ve ciddi semptomlar oluşturmaz. Ancak nadiren de olsa pankreas, üreme sistemi organları ya da sinir sistemine yerleşerek iltihaplanmaya sebep olabilir. Bu organlarda meydana gelmesi durumunda derhal gerekli önlemler alınmazsa kalıcı hasarlara yol açabilir.

Kabakulak kaç yaşına kadar olur?​

Kabakulak genel olarak okul çağındaki çocuklarda görülen bulaşıcı bir virüs hastalığıdır. Hastalığın en sık gözlendiği yaşlar 5-9 yaş arasıdır. MMR aşısı hastalığı önlemektedir.
Kabakulak hastalığına hangi bitki iyi gelir?
Kabakulak bitkisel tedavisi için C vitamini ve antioksidan sebzeler iyi olacaktır. Hastaya sebzelerle sulu yemek yapılmalıdır. Boğazını en az şekilde yoracak meyveli yoğurtlar da verilebilir. Tuzlu ve ılık su ile gargara yapılması da hastalığın etkilerini azaltacaktır.
Kabakulak hastalığı yetişkinlerde görülür mü?
Bulaşıcı bir hastalık olan kabakulak, daha çok kış sonunda ve ilkbaharda ortaya çıkabilmektedir. Sıklıkla 5-10 yaşlarındaki çocuklarda görülmektedir. Kabakulak çocukluk çağı olarak bilinmesine rağmen erişkinlerde de görülebilir. Tükürük bezi, beyin, böbrek, pankreas ve sinirlerde iltihap oluşumuna neden olabilmektedir.

Kabakulak hastaları ne yemeli?​

– Ateş nedeniyle su kaybını önlemek için bol miktarda sıvı alın. – Çorba, yoğurt ve çiğnenmesi zor olmayan diğer yiyecekleri yiyin. – Tükürük bezlerinde daha fazla ağrıya neden olabilecek asitli yiyecek ve içeceklerden kaçının.
 
Geri
Üst