Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kabaklı Köfteli Fırın Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kabaklı Köfteli Fırın Yemeği Tanımı İçin Materyaller
150 gram kıyma
Kimyon
Kırmızı toz biber
Tuz
3 yemek kaşığı galeta unu
Biraz su
1 tane soğan
2 tane orta uzunluk kabak
2 tane orta uzunluk patates
Salcalı sos için :
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağından az zeytinyağı
Beşamel sos için:
1 buçuk yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Köri
Üzeri için:
Kaşar peyniri

Kabaklı Köfteli Fırın Yemeği Tanımı Yapılışı

Patatesleri kabakları küçük küp küp doğruyoruz.
Soğanları ince uzun doğruyoruz ve tepsiye katıp harmanlıyoruz.
Kıyma harcını hazırlıyoruz.
Kıymaya 3 yemek kaşığı galeta unu biraz su ,tuz kırmızı toz biber katıp yoğuruyoruz ve küçük küçük yuvarlıyoruz.
Köfteleride karışımın üzerine diziyoruz.
Salçalı sos için tüm materyalleri karıştırıp tepsiye döküyoruz.
Tepsinin üzerini pişirme kağıdı ile kapatıyoruz ,pişirme kağıdını biraz ıslatırsak daha âlâ form alır.
Yemeği fırında kabaklar patates yumuşuncaya kadar 230 derecede pişiriyoruz.
Yemek pişerken beşamel sosu hazırlıyoruz.
Yağı eritip unu katıp kavuruyoruz, akabinde sütü ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Sonra tuzu karabiber köriyi katıyoruz.
Yemeği fırından çıkarıp beşamel sosu ve kaşarıda katıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
 
Geri
Üst