AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
3 orta uzunluk havuç
4 tane kırmızı biber orta boy
2 tane küçük uzunluk kabak
2 yaprak marul
Tuz
Sıvıyağ
Maydanoz
Sosu için;
Limon
5 kaşık mayonez
1 su bardağı yoğurt
Tuz

Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havuç ve kabak üzeri temizlenip, rendenin en ince kısmıyla rendelenir.
Kırmızı biberler ocakta közlenir. İnce halde doğranır. Marullar da ince formda doğranır.
Tavaya yağ alınır. Havuç ve kabaklar yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Kavrulduktan sonra tabağa alınır. Közbiberler ve marul üzerine eklenir. Tuz da eklenip, karıştırılır. Limon suyu sıkılır.
Sos materyalleri bir kapta karıştırılır ve tabağa alınan biber, kabak, havucun üzerine dökülüp, karıştırılır.
Maydanoz üzeri için biraz kıyılıp servis edilir. Afiyet olsun
Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst