AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kabaklı Havuç Tarator

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kabaklı Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
5 adet havuç
2 adet yeşil kabak (Çok büyükse 1 adet kâfi olur)
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
Yoğurt
Tuz
Üzeri için;
Ceviz
Toz kırmızı biber

Kabaklı Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabak ve kabuğu soyulan havuçlar rendelenir ve az yağlı kızgın tavada tuz eklenerek 6-7 dk kavrulur.
Soğuduktan sonra rendelenmiş sarımsak, mayonez ve yoğurtla buluşturulur.
Ayrı bir cezveye sıvı yağ eklenir, üzerine iri kıyılmış ceviz konulur.
Çok yakmadan hafif kavrulan cevizlerin üzerine 1 çay kaşığı toz kırmızı biber eklenip, altı kapatılır.
1 dakika sonra havuçlu karışımın üzerine dökülür. Afiyet olsun.
Kabaklı Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst