Resimli Kabaklı Borek Tarifi
imageskabakliboreknasilyapilir5ad44f4489915
Malzemeler;
30 gr eritilip ılınmış margarin
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 cay kaşığı toz şeker
1 cay kaşığı tuz
İc malzeme;
1 corba kaşığı zeytinyağı
1 corba kaşığı un
100 gr yağsız beyaz peynir
3 kabak
2 domates
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı nane
34 dal dereotu
1 yumurta
Tuz,karabiber
Kabaklı Borek Tarifi
Mayayı yarım su bardağı ılık suda eritinUnu eleyinTuz ve şekeri ilave edip harmanlayınOrtasını havuz gibi acıp eritlip ılınmış margarin,mayalı su ve ılık suyu ekleyinPuruzsuz bir hamur elde edinceye kadar yoğurunUzerini bir bezle ortup kabarıncaya kadar oda ısısında bekletin
2224 cm capındaki bir kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru kenarları dışa taşacak şekilde yayınFırını 200 dereceye ayarlayınPeyniri ufalayın,domatesleri soyup kucuk kucuk doğrayın
Kabakları temizleyip ince ince dilimleyin ve teflon tavada yağsız olarak hafif kızartınDerin bir kaba alıp,zeytinyağı,peynir,domates,fesleğen,nane,tuz ve karabiberi ilave edinDereotunu kıyıp ekleyin
Hazırladığınız kabaklı karışımı hamurun uzerine yayınHamurun dışa taşan kenarlarını karışımın uzerine,acık kalacak şekilde,hafif buzerek kapatınHamurun uzerine cırpılmış yumurta surup fırına verin ve kızarıncaya kadar pişirin5 dakika dinlendirip dilimleyerel servis yapın
imageskabakliboreknasilyapilir5ad44f4489915
Malzemeler;
30 gr eritilip ılınmış margarin
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 cay kaşığı toz şeker
1 cay kaşığı tuz
İc malzeme;
1 corba kaşığı zeytinyağı
1 corba kaşığı un
100 gr yağsız beyaz peynir
3 kabak
2 domates
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı nane
34 dal dereotu
1 yumurta
Tuz,karabiber
Kabaklı Borek Tarifi
Mayayı yarım su bardağı ılık suda eritinUnu eleyinTuz ve şekeri ilave edip harmanlayınOrtasını havuz gibi acıp eritlip ılınmış margarin,mayalı su ve ılık suyu ekleyinPuruzsuz bir hamur elde edinceye kadar yoğurunUzerini bir bezle ortup kabarıncaya kadar oda ısısında bekletin
2224 cm capındaki bir kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru kenarları dışa taşacak şekilde yayınFırını 200 dereceye ayarlayınPeyniri ufalayın,domatesleri soyup kucuk kucuk doğrayın
Kabakları temizleyip ince ince dilimleyin ve teflon tavada yağsız olarak hafif kızartınDerin bir kaba alıp,zeytinyağı,peynir,domates,fesleğen,nane,tuz ve karabiberi ilave edinDereotunu kıyıp ekleyin
Hazırladığınız kabaklı karışımı hamurun uzerine yayınHamurun dışa taşan kenarlarını karışımın uzerine,acık kalacak şekilde,hafif buzerek kapatınHamurun uzerine cırpılmış yumurta surup fırına verin ve kızarıncaya kadar pişirin5 dakika dinlendirip dilimleyerel servis yapın