AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
1 adet büyük uzunluk kabak
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet orta uzunluk yeşil biber
2 adet orta uzunluk domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pirinç (İsteğe bağlı)
Tuz
Dereotu yahut maydanoz
1 su bardağı su

Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı

Soğanı yemeklik, biberi ise ortadan ikiye kesip ince ince doğrayın.
Derin bir tencereye yağı, soğanı ve biberleri koyup rengi biraz dönene kadar kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğradıktan sonra ek edin.
Hafif pişince irice doğradığınız kabakları ve yıkanmış pirinçleri ekleyin.
1 su bardağı kadar su ve biraz tuz ekleyin. Bir iki cins karıştırıp ağzını kapatın.
Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin (Pirinç koymadan da deneyebilir ve kişi sayısına nazaran malzemeyi arttırabilirsiniz) afiyet olsun.
 
Geri
Üst