AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak Ve Patlıcan Sarması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kabak Ve Patlıcan Sarması Tanımı İçin Malzemeler
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet domates
Köftesi için
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı galete unu
1 yemek kaşığı salça
Baharatlar
Pul biber ,karabiber ,kimyon ,tuz
Sıvı yağ

Kabak Ve Patlıcan Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce köfteleri hazırlanır. Kıyma uygun bir karıştırma kabına alınır.
Soğan rendelenir.
Kıymanın içine konulur.
Salça ,galete unu ,baharatlar ,tuz koyulur güzelce yoğrulur.
Şekil verilir.
Patlıcan ve kabaklar soyulur.
İnce uzun bir formda doğranır.
Üzerine yağ sürülerek yumuşayana kadar ķızartılır.
Kızaran sebzeler içine köfteler koyulur sarılır.
Güveç kabına dizilir.
Biber domateslerde dizilir.
Üzerine 1 yemek kaşığı salça, yarım çay bardağı su ,3 yemek kaşığı sıvı yağ karıştırılır.
Üzerine dökülür fırına verilir. Üstü kızarana kadar pişirilir.
Kabak Ve Patlıcan Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst