AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak Ve Patates Mücver Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kabak ve patates mücver nasıl yapılır? Kabak ve patates mücver yapmak için öncelikle kabakları rendeleyin. Ardından patatesleri de rendeleyin. Rendelenmiş kabak ve patateslere ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, un, yumurta, tuz ve baharatları ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı yağda kızdırılmış tavada altın rengi olana kadar pişirin. Mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emmesini sağlayın. Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Kabak ve patates mücveri, yoğurt veya salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
İçindekiler

Kabak ve Patates Mücver Nasıl Yapılır?​

Kabak ve patates mücver, Türk mutfağının sevilen ve pratik tariflerinden biridir. İşte kabak ve patates mücver yapmanın adımları:

Kabak ve Patates Mücver İçin Hangi Malzemeler Gerekir?​

Kabak ve patates mücver yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir:
– 2 adet kabak
– 2 adet patates
– 1 adet soğan
– 2 adet yumurta
– 1 su bardağı un
– Tuz
– Karabiber
– Pul biber
– Sıvı yağ

Kabak ve Patates Mücver Nasıl Yapılır?​

1. Kabakları ve patatesleri rendeleyin. Soğanı da ince şekilde doğrayın.
2. Rendelenmiş kabakları ve patatesleri bir kaba alın. Üzerine doğranmış soğanı ekleyin.
3. Karışıma yumurtaları kırın ve unu ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek iyice karıştırın.
4. Tavaya sıvı yağ ekleyin ve ısıtın. Hazırladığınız karışımdan kaşık yardımıyla parçalar alıp tavaya yerleştirin.
5. Mücverlerin her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
6. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
7. Sıcak servis yapın ve isteğe bağlı olarak yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.

Kabak ve Patates Mücverin Püf Noktaları Nelerdir?​

– Kabak ve patatesleri rendelerken suyunu sıkın, fazla suyu karışıma gitmesin.
– Karışıma ekleyeceğiniz un miktarını kıvama göre ayarlayabilirsiniz.
– Mücverleri kızartırken tavayı fazla yağlamamaya özen gösterin, aşırı yağlı olmasını önleyin.
– Mücverlerin her iki tarafını da eşit şekilde kızartmaya dikkat edin, böylece içi de pişmiş olur.
– Sıcak servis yapmanız mücverlerin lezzetini artırır.
– Yoğurt veya ayran ile servis ederek mücverin yanında ferahlatıcı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Kabak ve Patates Mücveri Neyle Servis Edebilirim?​

Kabak ve patates mücveri, genellikle yoğurt veya ayran ile servis edilir. Ayrıca yanında yeşilliklerle süsleyerek de sunabilirsiniz. Mücveri, ana yemek olarak veya ara sıcak olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kabak Ve Patates Mücver Nasıl Yapılır?​

Kabak ve patates mücver yapmak için öncelikle kabak ve patatesleri rendeleyin.
Üzerine rendelenmiş kabak ve patateslere yumurta, un, tuz ve baharatları ekleyin.
Malzemeleri iyice karıştırıp mücver hamurunu elde edin.
Tavaya sıvı yağı koyup ısıtın ve mücverleri tavaya koyun.
Mücverleri her iki tarafı da kızarana kadar pişirin ve servis yapın.


Kabak ve patatesleri rendeleyin.
Rendelenmiş kabak ve patateslere yumurta, un, tuz ve baharatları ekleyin.
Malzemeleri iyice karıştırıp mücver hamurunu elde edin.
Tavaya sıvı yağı koyup ısıtın ve mücverleri tavaya koyun.
Mücverleri her iki tarafı da kızarana kadar pişirin ve servis yapın.
 
Geri
Üst