Kabak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı şeker (Kabağın kendi şekeri olacağı için ölçüyü daha az tutabilirsiniz).
1 su bardağı kırılmış ceviz
Dileğe nazaran tahin (Ben kullanmadım çocuklar yemiyor)
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kabakların kabuklarını soyup yıkıyoruz. İnce ince dilimleyip büyük bir tencereye alıyoruz.
Üzerine 1,5 bardak şeker yazdım ancak siz 1 bardak şeker koyun zira kabak kendide tatlı olunca fazla gelebilir. 3-4 saat bekletin yada 1 gün bekletin. Kabaklar kendi suyunu salacak su koymanıza gerek yok tadına bakıp, şekerini arttırabilirsiniz.
Tencerenizi ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar kaynadıktan sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Pişen kabakları fırında yapmak istiyorsanız 200 derece ısıtılmış fırında borcam tepside kabakların üzeri kızarana kadar pişirin.
İsteğe nazaran üzerine ceviz, tahin koyup, servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı şeker (Kabağın kendi şekeri olacağı için ölçüyü daha az tutabilirsiniz).
1 su bardağı kırılmış ceviz
Dileğe nazaran tahin (Ben kullanmadım çocuklar yemiyor)
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kabakların kabuklarını soyup yıkıyoruz. İnce ince dilimleyip büyük bir tencereye alıyoruz.
Üzerine 1,5 bardak şeker yazdım ancak siz 1 bardak şeker koyun zira kabak kendide tatlı olunca fazla gelebilir. 3-4 saat bekletin yada 1 gün bekletin. Kabaklar kendi suyunu salacak su koymanıza gerek yok tadına bakıp, şekerini arttırabilirsiniz.
Tencerenizi ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar kaynadıktan sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Pişen kabakları fırında yapmak istiyorsanız 200 derece ısıtılmış fırında borcam tepside kabakların üzeri kızarana kadar pişirin.
İsteğe nazaran üzerine ceviz, tahin koyup, servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı