Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kabak Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg bal kabağı
1.5 su bardağı şeker

Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabukları soyulmuş kabakları 2 cm kalınlığında kesip geniş bir tencereye koyuyoruz.
Üzerine şekeri ilave ediyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kabaklar suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kabaklar yumuşayınca, tencerenin kapağını alıp ocağı sonuna kadar açıyoruz, harlı ateşte kabakların suyu azalıncaya kadar 5 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra soğuması için nazikçe geniş bir kaba alabilirsiniz.
Kabak tatlımız hazır. Tahinle, cevizle, kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst