- Konu Yazar
- #1
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg bal kabağı
1.5 su bardağı şeker
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabukları soyulmuş kabakları 2 cm kalınlığında kesip geniş bir tencereye koyuyoruz.
Üzerine şekeri ilave ediyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kabaklar suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kabaklar yumuşayınca, tencerenin kapağını alıp ocağı sonuna kadar açıyoruz, harlı ateşte kabakların suyu azalıncaya kadar 5 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra soğuması için nazikçe geniş bir kaba alabilirsiniz.
Kabak tatlımız hazır. Tahinle, cevizle, kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg bal kabağı
1.5 su bardağı şeker
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabukları soyulmuş kabakları 2 cm kalınlığında kesip geniş bir tencereye koyuyoruz.
Üzerine şekeri ilave ediyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kabaklar suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kabaklar yumuşayınca, tencerenin kapağını alıp ocağı sonuna kadar açıyoruz, harlı ateşte kabakların suyu azalıncaya kadar 5 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra soğuması için nazikçe geniş bir kaba alabilirsiniz.
Kabak tatlımız hazır. Tahinle, cevizle, kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı