AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
2 kg bal kabağı
3 su bardağı şeker
Ceviz
Dilerseniz tahin

Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabağımızı 2 parmak kalınlığında dilimleyip içinden çekirdekleri ayıklayıp güzelce soyuyoruz.
Dilimlenen kabakları pişireceğimiz tencereye diziyoruz ve üzerini kaplayacak formda şeker serpiyoruz.
Kabağım küçük olduğu için 2 su bardağı şeker benim için kâfi oldu..
Aceleniz yoksa bi gece dinlendirip suyunu salmasını bekleyebilirsiniz aceleniz varsa 2-3 saatte kâfi olacaktır ..
Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olacak halde yumuşayana kadar pişirin ortada çatalla denetim edebilirsiniz..
Yumuşayan kabaklarımızı borcama diziyoruz soğuduktan sonra dilerseniz tahin ve cevizle, dilerseniz de yalnızca ceviz ile sunum yapabilirsiniz..Aynı pişirme usulünü fırında da deneyebilirsiniz olağanüstü bi tat elde edeceksiniz..
Afiyet olsun .
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst