AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak tatlisi yumusak olmasi icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kabak tatlısı yumusak olmasi icin ne yapmali?​

Hazırladığınız bal kabaklarını bir tencerenin içerisine dizin ve üzerine şeker gezdirerek 1 gece şekere yatırarak bekletin. Bu sayede kabaklarınız hem daha kolay pişecektir hem de lezzetleri enfes olacaktır.

Dağılmadan kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Kabakların altını kaynamaya başladığında kısarsanız tatlınız yavaş yavaş pişecek ve istediğiniz kıvama gelecektir. Bu noktada önemli olan kısık ateşte dağılmayacak şekilde pişirmektir. Kabak tatlısı pişirme sırasında rengi turuncu hale gelip şerbeti koyulaştığında hazır hale gelmiş demektir.

Kireçsiz kabak reçeli nasıl yapılır?​

Kireçsiz kabak reçeli nasıl yapılır?
Balkabağı Reçeli (Kireçsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağı soyalım yeşil kısmını tamamen keselim(bu kısmı çorba yapımında kullanabilirsiniz).
- Yıkayıp süzdürelim.
- İyice süzülen kabağımızı dilediğimiz şekilde doğrayalım.
- Pişireceğimiz tencereye kabağı alalım.
- Üzerine şekeri limontuzu tarçın ve karanfil ilave edelim.

Kabak tatlısı kireç yerine ne kullanılır?​

Kabak tatlısı kireç yerine ne kullanılır?
Şimdi işin püf noktasına geliyoruz ben kireç kullanmaktan çekindiğim için kabaklarımı büyük bir leğen içerisinde 2, 5 yemek kaşığı karbonatla üzerine gelecek kadar suyla birlikte bir gece boyunca buzdolabında beklettim. Ertesi sabah kabakları bol suyla yıkayarak 15 dakika kadar temiz suda beklettim.

Kabak tatlısının parlak olması için ne yapmalı?​

Rengi güzel ve parlak olması için; kabaklar yumuşadığında ve rengi koyulaştığında (bende 4, 5 saatte oldu) başlangıçta eklemediğimiz son 1 bardak şekeri de kabakların üzerine döküyoruz ve bu sefer tencerenin kapağı açık bir şekilde yarım saat de bu şekilde pişirmeye devam ediyoruz ve tatlımızın altını kapatıyoruz.

Kabak tatlısı neden ezilir?​

Pişirirken tencerenin kapağı kapatılmamalı. Bu kapaktaki suyun tencereye akmasına ve sulanmasına neden olur. Kabakları mümkün olduğunca iri parçalar halinde kesmeliyiz. Aksi takdirde ezilirler.

Kabak tatlısı Şekerlendi ne yapabilirim?​

Kabak tatlısı Şekerlendi ne yapabilirim?
Şekerlenen, donan tatlı altında su ıstılır ve tatlı tepsisi üzerine oturtulur.

Kabak reçeli nasıl yapılır tarif?​

Kabak reçeli nasıl yapılır tarif?
Kireçte Kabak Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 litre suyu bir kaba aktarın.
- Ardından berraklaşan suyun üst kısmı, alt kısmındaki kireç birikintisini hareket ettirmeye özen göstererek alın ve bir tencereye aktarın.
- Kabakları kireçli suda 1 gece kadar bekletin.
- Bir tencerenin içerisine 1 litre su ve şekeri alın.

Mantaş kabağı reçeli nasıl yapılır?​

Pratik Kabak Reçeli (Kireçsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce, kabakların kalın dış kabuğunu soyalım.
- Doğranan kabakları iyice yıkadıktan sonra, suyunu süzdürelim.
- Sonra yapacağımız tencereye alıp, şekeri ilave edelim.
- Bir gece kabakları bekletelim.
- En küçük ocağın gözünde, kaynayana kadar pişirelim.

Kireçte kabak kaç saat bekletilir?​

Kabak dilimlerini ekleyin. Kabakların suyun altında kalması için üzerine bir tabak yerleştirin. Bu şekilde 24 saat bekletin. Kabakları sudan alıp iyice yıkayın.

Kireçte kabak tatlısı nerenin?​

Kireçte kabak tatlısı nerenin?
Hatay Kabak Tatlısı; Cucurbita maxima ve Cucurbita moschata türündeki kışlık bal kabaklarının kireç kaymağında dinlendirilmesinin ardından, şerbet içinde pişirilmesi ile yapılır.Hatay Kabak Tatlısı 05.10.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
 
Kabak tatlısının yumuşak olması için bazı püf noktaları vardır. Kabakların yumuşak olması için bal kabaklarını hazırladıktan sonra bir tencereye dizip üzerine şeker serperek bir gece şekere yatırmak faydalı olacaktır. Bu şekilde kabaklar hem daha kolay pişer hem de lezzetleri daha güzel olur.

Kabak tatlısı yaparken dağılmasını engellemek için kabakların altını kaynamaya başladığında kısarak yavaş yavaş pişirmek önemlidir. Kısık ateşte pişirirken dikkat edilmesi gereken nokta, kabakların dağılmayacak şekilde pişirilmesidir. Rengi turuncuya dönüp şerbeti koyulaşıncaya kadar pişirme işlemine devam edilmelidir.

Kireçsiz kabak reçeli yaparken kabakları soyup, yıkayıp süzüp doğrayarak tencereye alabilirsiniz. Üzerine şekeri, limon suyu, tarçın ve karanfil ilavesiyle lezzetli bir reçel elde edebilirsiniz.

Kabak tatlısını parlak yapmak için pişirme işlemi sırasında kabaklar yumuşadığında ve rengi koyulaştığında son bardak şekeri ekleyebilirsiniz. Bu şekilde tencerenin kapağını açık tutarak yarım saat daha pişirerek tatlıyı parlak hale getirebilirsiniz.

Kabak tatlısının ezilmesini önlemek için tencerenin kapağını kapalı tutmamaya özen gösterilmelidir. Ayrıca kabakları iri parçalar halinde kesmek de ezilmeyi engelleyebilir.

Eğer kabak tatlısı şekerlenirse, altına su ıstılamanın ardından tatlı tepsisi üzerine oturtarak düzeltebilirsiniz.

Kabak reçeli yaparken kireç kullanmak istemiyorsanız, kabakları kireçli suda bekletmek yerine farklı yöntemlerle hazırlayabilirsiniz. Örneğin, kabakları şeker ve su ile pişirerek lezzetli bir reçel elde edebilirsiniz. Kabak reçeli tariflerinde kireç yerine alternatif malzemeler kullanarak benzer bir lezzet elde edebilirsiniz.
 
Geri
Üst