SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kabak Tatlısı Vazgeçilmez Lezzetim Tanımı İçin Malzemeler
Orta uzunluk bal kabağı
2,5 su bardağı şeker
Üzeri için;
Tahin
Ceviz içi
Kabak Tatlısı Vazgeçilmez Lezzetim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları dilim dilim bölerek kesin kabuklarını soyup içinin çekirdekli kısmını temizleyin. Kestiğiniz kabakları keserek küçültün. Yıkayıp, süzün.
Tatlıyı yapacağınız büyük uzunluk tencereye kabakları bir kat dizin. Üzerine her yerine gelecek halde şeker serperek dökün.
Tekrar üzerine kalan kabakları dizin kalan şekeri de üzerine serpin. Kapağını kapatıp 4_5 saat bekletin.
Bekleyen kabağı ocağa alın hiç su eklemeyin kendi suyu yetiyor. Bir taşım kaynayınca altını kısıp kapağı kapalı bir formda 50 dakika kadar pişirin.
Takip edin suyu biraz yoğunlaşınca kabaklar pişince ocaktan alın. Servis tabağına alın üzerine tahin ve çekilmiş ceviz ekleyip servis yapın.
Kabak Tatlısı Vazgeçilmez Lezzetim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Orta uzunluk bal kabağı
2,5 su bardağı şeker
Üzeri için;
Tahin
Ceviz içi
Kabak Tatlısı Vazgeçilmez Lezzetim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları dilim dilim bölerek kesin kabuklarını soyup içinin çekirdekli kısmını temizleyin. Kestiğiniz kabakları keserek küçültün. Yıkayıp, süzün.
Tatlıyı yapacağınız büyük uzunluk tencereye kabakları bir kat dizin. Üzerine her yerine gelecek halde şeker serperek dökün.
Tekrar üzerine kalan kabakları dizin kalan şekeri de üzerine serpin. Kapağını kapatıp 4_5 saat bekletin.
Bekleyen kabağı ocağa alın hiç su eklemeyin kendi suyu yetiyor. Bir taşım kaynayınca altını kısıp kapağı kapalı bir formda 50 dakika kadar pişirin.
Takip edin suyu biraz yoğunlaşınca kabaklar pişince ocaktan alın. Servis tabağına alın üzerine tahin ve çekilmiş ceviz ekleyip servis yapın.
Kabak Tatlısı Vazgeçilmez Lezzetim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı