Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kabak Tatlısı Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1,750 kg bal kabağı (helvacı kabak)
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Servis önerisi:
Tahin,ceviz

Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabukları soyulup iri iri dilimlenen kabaklar geniş bir tencereye alınır ve üzeri toz şeker ile örtülüp (reçel yapar gibi) 8 saat veya en az 4 saat bekletilir. (geceden yaparsanız da olur).
Suyunu bırakan kabaklar ocağa alınır ve kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir.
Kaynayınca yarım limon suyu eklenir.
1 saat sonra çatalla kontrol edilir. Piştiyse ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
İsteğe göre üzerine tahin ve ceviz eklenip soğuk servis edilir.
Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst