- Konu Yazar
- #1
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1,750 kg bal kabağı (helvacı kabak)
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Servis önerisi:
Tahin,ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabukları soyulup iri iri dilimlenen kabaklar geniş bir tencereye alınır ve üzeri toz şeker ile örtülüp (reçel yapar gibi) 8 saat veya en az 4 saat bekletilir. (geceden yaparsanız da olur).
Suyunu bırakan kabaklar ocağa alınır ve kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir.
Kaynayınca yarım limon suyu eklenir.
1 saat sonra çatalla kontrol edilir. Piştiyse ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
İsteğe göre üzerine tahin ve ceviz eklenip soğuk servis edilir.
Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1,750 kg bal kabağı (helvacı kabak)
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Servis önerisi:
Tahin,ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabukları soyulup iri iri dilimlenen kabaklar geniş bir tencereye alınır ve üzeri toz şeker ile örtülüp (reçel yapar gibi) 8 saat veya en az 4 saat bekletilir. (geceden yaparsanız da olur).
Suyunu bırakan kabaklar ocağa alınır ve kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir.
Kaynayınca yarım limon suyu eklenir.
1 saat sonra çatalla kontrol edilir. Piştiyse ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
İsteğe göre üzerine tahin ve ceviz eklenip soğuk servis edilir.
Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı