Kabak Tatlısı (Nur Tarzı ) Tanımı İçin Malzemeler
1 kg bal kabağı (İnce sert beyaz kabuklu ve içi turuncu olanlardan)
1 ,5 su bardağı toz şeker
1 ,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Kavrulmuş fındık
Kabak Tatlısı (Nur Yordamı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları ben soyulmamış olanlardan tercih ediyorum. İçindeki lifli kısmı alıp dışındaki beyaz kabuğunu soyup yıkadığımız kabakları 2 parmak eninde uzunluğunda küp halinde kesiyoruz.
Geniş bir tencere ya da tavaya tek sıra halinde diziyoruz.
Üzerine toz şekerimizi ve tereyağını ekledikten sonra suyu gezdiriyoruz.
15 dakika kapağı kapalı halde pişiriyoruz bu mühlet sonunda yumuşamış oluyorlar kabağın cinsine nazaran de değişebilir.
Kabaklar yumuşayınca kapağını açıp suyunu çekene kadar ve tabanındaki şerbet hafif katılaşana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan almadan 5 -10 dakika evvel kavrulmuş fındığı ekliyoruz aromasını çok beğeniyorum bu formda pişince.
Kapağı kapalı halde soğumaya bırakıyoruz ve tatlımız hazır.
Dilerseniz üzerine tekrar fındık ekleyebilirsiniz ya da tahinle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsuunnn.
Kabak Tatlısı (Nur Adabı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg bal kabağı (İnce sert beyaz kabuklu ve içi turuncu olanlardan)
1 ,5 su bardağı toz şeker
1 ,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Kavrulmuş fındık
Kabak Tatlısı (Nur Yordamı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları ben soyulmamış olanlardan tercih ediyorum. İçindeki lifli kısmı alıp dışındaki beyaz kabuğunu soyup yıkadığımız kabakları 2 parmak eninde uzunluğunda küp halinde kesiyoruz.
Geniş bir tencere ya da tavaya tek sıra halinde diziyoruz.
Üzerine toz şekerimizi ve tereyağını ekledikten sonra suyu gezdiriyoruz.
15 dakika kapağı kapalı halde pişiriyoruz bu mühlet sonunda yumuşamış oluyorlar kabağın cinsine nazaran de değişebilir.
Kabaklar yumuşayınca kapağını açıp suyunu çekene kadar ve tabanındaki şerbet hafif katılaşana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan almadan 5 -10 dakika evvel kavrulmuş fındığı ekliyoruz aromasını çok beğeniyorum bu formda pişince.
Kapağı kapalı halde soğumaya bırakıyoruz ve tatlımız hazır.
Dilerseniz üzerine tekrar fındık ekleyebilirsiniz ya da tahinle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsuunnn.
Kabak Tatlısı (Nur Adabı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı