AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak tatlisi nerenin?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kabak tatlısı nerenin?​

Genellikle Türkiye’nin batısında ve kuzeybatısında, özellikle Aydın ve Sakarya’da yaygındır.

Kabak tatlısı Kireçte ne kadar beklemeli?​

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifinin Püf Noktası Kireçli suda en az 16 saat beklemeli, ideali 24 saat.
Şekerini ayarlamak için aldığınız kabak miktarının neredeyse yarısı kadar (1 kiloya 400 gr gibi) şeker kullanın.
Kabak tatlısı bekletmeden yapılır mı?
Bazen aklınızdan uçup gidiyor ve akşamdan kabakları şekere yatırmayı unutuyorsunuz. Bu durumda da tatlıyı hazırlamak başka bir güne kalıyor. Peki akşama misafir varsa ve birden aklınıza geldiyse o zaman bekleyecek vakitte kalmıyor. Bu durumda en güzel çözüm kapaklara bir miktar su eklemek.
Şeker kullanmadan kabak tatlısı nasıl yapılır?
Tarçınlı su soğurken kabakları soyup dilimleyin. Kabak dilimlerini soğuyan tarçınlı suya koyup yeniden ocağa alın. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirdiğiniz tatlıyı servis tabağına alın. Bal ve tahini bir kasede karıştırıp balkabaklarının üzerine gezdirin.

Kireçte bekletilen kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sönmemiş kireci derin bir kaba koyalım üzerine 4 litre suyu bir kaba koyup bekletelim.
- Kirecin üzerine çıkan duru suyu bir kaba alalım.
- Kabağı soyup karpuz dilimleri gibi doğrayalım kabakları suyun üzerine çıkmayacak şekilde 1 gece bekletelim.

Şekersiz pekmezli kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- KaI bakları doğrayalım. Kaynamış suyun içine alalım.
- Yumuşayana kadar pişsin. Hurma ve kuru erik kendi doğal şekerlerini vereceği için birlikte kaynasınlar.
- Piştikten sonra süzelim.
- Soğuduktan sonra tatlandırmak için bal, pekmez kullanabilirsiniz.
Kabak demir, potasyum, bakır, kalsiyum, karbonhidrat, magnezyum, protein, lif, A, B1, B2, B3, C, ve E vitaminleri içerir. Bu yüzden fazla yediğiniz zaman kan şekerinizi yükseltebilir, ama aynı zamanda içerdiği lif nedeniyle iyi etkileri de vardır.
 
Geri
Üst