AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak tatlisi neden sert olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.166
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kabak tatlısı neden sert olur?​

Antakya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan kireçte kabak tatlısı için kabaklarınızı pişirmeden önce şekere değil kireçli suya yatırmanız gerekir. Bu işlem kabakların dışlarının sertleşmesine neden olur. Kabaklar en az yarım gün boyunca kireçli suda tutulur. Süre uzadıkça kabakların sertliği de artar.

Kıtır kabak Nasıl Yapılır?​

Kireçte Kabak Nasıl Yapılır?
- Sönmemiş kireci büyük bir kabın içine alın.
- Kireçli suyun üzerinde çok ince bir tabaka şeklinde duran kireç kaymağını suyuyla birlikte (suyu bulandırmamaya dikkat edin) alarak başka bir kaba aktarın.
- Kabak dilimlerini ekleyin.
- Kabakları sudan alıp iyice yıkayın.
Kirece yatırılmış kabak tatlısı nasıl olur?​
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sönmemiş kireci derin bir kaba koyalım üzerine 4 litre suyu bir kaba koyup bekletelim.
- Kirecin üzerine çıkan duru suyu bir kaba alalım.
- Kabağı soyup karpuz dilimleri gibi doğrayalım kabakları suyun üzerine çıkmayacak şekilde 1 gece bekletelim.

Kabak tatlısı için kabaklar yıkanır mı?​

Kabak tatlısı için kabaklar yıkanır mı?
Kabak Tatlısı Yapılışı Yukarıdaki yazıda belirttiğimiz gibi kabaklar isteğe göre doğranıp yıkandıktan sonra bir gece önceden pişirilecek olan tencereye koyulur ve damak tadınıza göre şekeri üzerine konulduktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ertesi gün su eklemeden kendi suyu ile kısık ateşte pişirilir.

Bal kabağı nasıl sertleştirilir?​

Bal kabağı nasıl sertleştirilir?
Kabakların suda yüzmeden örtülmesi için üzerlerine tabak gibi bir ağırlık koyun. Kabakları en az yarım gün bu suda bekletin. Ne kadar sert bir kabak istiyorsanız süreyi o kadar uzatın. Kabakları yeterli bekletmenin ardından iyice yıkayın ve bir saat kadar temiz suya yatırın.

Kabak tatlısı yaparken kireç yerine ne kullanılır?​

Şimdi işin püf noktasına geliyoruz ben kireç kullanmaktan çekindiğim için kabaklarımı büyük bir leğen içerisinde 2, 5 yemek kaşığı karbonatla üzerine gelecek kadar suyla birlikte bir gece boyunca buzdolabında beklettim. Ertesi sabah kabakları bol suyla yıkayarak 15 dakika kadar temiz suda beklettim.

Sert kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Kabakları en az yarım gün bu suda bekletin. Ne kadar sert bir kabak istiyorsanız süreyi o kadar uzatın. Kabakları yeterli bekletmenin ardından iyice yıkayın ve bir saat kadar temiz suya yatırın. Kabaklar temiz suda dinlenirken bir tencerede suyu ve toz şekeri eriterek 5 dakika kadar kaynatın ve serinlemeye bırakın.
Kireçsiz Kıtır kabak tatlısı nasil yapılır?​
Balkabağı Reçeli (Kireçsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağı soyalım yeşil kısmını tamamen keselim(bu kısmı çorba yapımında kullanabilirsiniz).
- Yıkayıp süzdürelim.
- İyice süzülen kabağımızı dilediğimiz şekilde doğrayalım.
- Pişireceğimiz tencereye kabağı alalım.
- Üzerine şekeri limontuzu tarçın ve karanfil ilave edelim.

Sönmüş kireçle kabak tatlısı olur mu?​

Sönmüş kireçle kabak tatlısı olur mu?
Malzemeler: 1 çay bardağı (100 gr) sönmüş toz kireç 2,5 litre + 1 kg su. 1 kg soyulmuş kabak.

Kabak tatlısı için hangi kireç kullanılır?​

Kabak tatlısı için hangi kireç kullanılır?
300 gr. sönmemiş kireç

Hangi kabaktan kabak tatlısı olur?​

Bir tatlı yer miyiz: Helvacı kabağı veya kestane kabağı Helvacı kabağı, bal kabağına olan benzerliğiyle de bilinir. Ancak bal kabağından farklı olarak kestane kabağının kabukları daha serttir, daha yuvarlak ve basıktır. Ayrıca daha dayanıklıdır. Kabak tatlısı için de en iyi kabak çeşididir.

Yeşil Balkabağından tatlı olur mu?​

Kabaklar soyulup rendelenir tencereye alınır. Üzerine şeker eklenir. Yüksek ateşte suyu uçana kadar pişirilir. Soğuyunca içine ceviz içi eklenip karıştırılır.
Kireçsiz Kıtır kabak tatlısı nasıl yapılır?​

En güzel kabak tatlısı nasıl yapılır?​

En güzel kabak tatlısı nasıl yapılır?
Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin. Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın. Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin.

Kabak Tatlisi kireç yerine ne kullanılır?​

Kabak Tatlisi kireç yerine ne kullanılır?
 
Kabak tatlısının sertleşmesi genellikle kireçle yapılan bir işlemle gerçekleştirilir. Ancak kireç kullanmaktan çekinenler için alternatif yöntemler de mevcuttur. Bu alternatifler arasında kabakları karbonatla suya yatırmak, buzdolabında bekletmek gibi yöntemler bulunmaktadır.

Kireç yerine kabakları sertleştirmek için karbonat kullanabilirsiniz. Kabakları büyük bir leğen içerisinde su ile karbonatla birlikte bir gece boyunca buzdolabında bekletip, ertesi sabah yıkayarak temizleyebilirsiniz. Bu yöntemle de kabakların sertleşmesini sağlayabilirsiniz.

Başka bir alternatif ise kabakları suya yatırmak ve üzerlerine tabak gibi ağırlık koyarak bekletmektir. Kabakları en az yarım gün süreyle su içerisinde bekletmek ve ardından iyice yıkamak da kabakları sertleştirmenize yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, kireç kullanmadan da kabak tatlısı yapabilir ve kabakları istediğiniz sertlikte hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınıza ve tercihinize göre farklı yöntemleri deneyerek en uygun sertlikte kabak tatlısı elde edebilirsiniz.
 
Geri
Üst