AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak tatlisi hangi kirecle yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.476
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kabak tatlısı hangi kireçle yapılır?​

300 gr. sönmemiş kireç

10 tane tulumba tatlısı kaç kalori?​

10 tane tulumba tatlısı kaç kalori?
Tulumba Tatlısının 100 gramında 284 kcal kalori, ayrıca 1 Adet yani 30 gram Tulumba Tatlısında 85 kalori bulunmaktadır. Kalorisinin büyük kısmını (h) karbonhidrattan alan Tulumba Tatlısını kilonuza göre hesaplayarak uygun miktarda tüketebilirsiniz.

Sönmüş kireçle kabak tatlısı olur mu?​

Sönmüş kireçle kabak tatlısı olur mu?
Malzemeler: 1 çay bardağı (100 gr) sönmüş toz kireç 2,5 litre + 1 kg su. 1 kg soyulmuş kabak.

Şekerli bal kabağı kaç kalori?​

Besin Değerleri 1 porsiyon balkabağı tatlısı 200 (kcal) kalori içerir. 1 porsiyon balkabağı tatlısında 5.62 gram karbonhidrat, 3.71 gram protein bulunur. 1 porsiyon balkabağı tatlısında 11.39 gram yağ bulunur. 1 porsiyon balkabağı tatlısı 1.4 gram oranında lif içerir.

1 tane tulumba tatlısı kaç kalori?​

1 tane tulumba tatlısı kaç kalori?
1 adet orta büyüklükte tulumba tatlısı (130 kcal) yedikten sonra, 130 ml su (1 çay bardağı) içmeniz gerekiyor.

1 tane tulumba tatlısı kilo aldırır mı?​

1 tane tulumba tatlısı kilo aldırır mı?
Kızartma ve şerbetlenme işleminden geçen tulumba tatlısı, kilo aldıran besinlerdendir. Karbonhidrat ağırlıklı bir tatlı olduğu için zaman zaman tüketilmesi önerilir. Yağ içeriği de yüksek olduğundan dolayı, aşırı tüketimde yağlanmaya neden olur. Tulumba tatlısını yediğiniz günlerde bol su içmeyi ihmal etmeyiniz.

1 dilim bal kabağı kaç kalori?​

1 dilim ( 240 gr) balkabağı 60 kaloridir. Balkabağının 100 gramı 4.59 gram karbonhidrat, 1.1 gram protein, 0.13 gram yağ, 2.16 gram lif içermektedir.

Antep usulü kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Antep usulü kabak tatlısı nasıl yapılır?
Kabakları bir gece suda bekletin sabah kabakları kireç suyundan alın iyice yıkayın biraz suda bekletin. Sonra kabakları çatalla delip tencereye alın. Üzerine şekeri dökün sonra iki su bardağı su döküp ocağın üzerine alın kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Kireç suyu ile kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Kireç suyu ile kabak tatlısı nasıl yapılır?
Doğranmış kabaklar ile duru kireçli suyu birleştiriyoruz. Kabakların üzerine tabak kapatın iyice su ile temas etmesi için. Bu suda da 24 saat bekletin. Ertesi gün kabakları sudan çıkartın, 4-5 su yıkayın ve en son temiz çeşme suyuna yatırın.
 
Kabak tatlısı yapımında kullanılan kireç konusunda bilgi vermek isterim. Kabak tatlısı genellikle sönmemiş kireç ile yapılır. Sönmemiş kireç kabakların diriliğini korumasına yardımcı olur ve tatlısının kıvamını iyileştirir. Ancak, bazı tariflerde sönmüş kireç de kullanılabilmektedir. Sönmüş kireç de kabak tatlısının lezzetini ve dokusunu olumlu yönde etkileyebilir.

Kabak tatlısı için bir tarif paylaşmak ister misiniz? Ben size kabak tatlısı yapımında kullanılan sönmemiş kireç ya da sönmüş kireç ile ilgili daha fazla bilgi vermekten memnuniyet duyarım. Ayrıca, kabak tatlısı yapımıyla ilgili herhangi bir sorunuz varsa da cevaplamaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst