AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kabak Tatlım (Denemelisiniz)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kabak Tatlım (Denemelisiniz) Tanımı İçin Gereçler
2 kilo kabak (pakette kabuğu soyulmuş)
2 su bardağı toz şeker
Bir çimdik tuz
2 büyük uzunluk çubuk tarçın
Süslemek için:
Yarım kase çekilmiş/dövülmüş fındık (cevizde olabilir)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
2 orta uzunluk muz
1 tatlı kaşığı vişne reçeli

Kabak Tatlım (Denemelisiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karnıyarık tenceremize yıkanmış ve orta kalınlıkta doğradığımız kabaklarımızı ve tuzumuzu koyuyoruz.
Akabinde şekerimizi yayarak döküyoruz. Çubuk tarçınlarımızı da ekleyip, tencerimizin kapağını kapatıp bir gece oda sıcaklığında bekletiyoruz. Kendi suyunu salması için. (kendi suyundan pişince kıvamı enfes oluyor).
Sonraki gün tenceremizi ocağa alıp orta ateşte kapağı kapalı formda yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. (çok karıştırmayın ki ezilmesin.
Daha sonra tenceremizin kapağını açıp 5-10 dakikada kısık ateşte pişiriyoruz.
Kevgir yardımıyla tatlımızı cam bir kaseye alıyoruz ve tarçınları atıyoruz.
Tatlı için kaselerimizi çıkarıp eşit ölçüde tatlılarımızı koyuyoruz.
Çekilmiş fındıklarımızı, hindistan cevizi tozumuzu serpiştiriyoruz.
Son olarak ince doğradığımız muzlarımızı diziyoruz. Tatlılarımızın ortasına çay kaşığı ucuyla vişne reçeli (böğürtlen de olur) ekliyoruz.
Afiyet şifa olsun.

Kabak Tatlım (Denemelisiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst