Kabak soguga dayanikli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kabak soğuğa dayanıklı mı?​

Sıcaklığın düşmesi veya artması bitkinin büyümesi ve gelişmesini yavaşlatır. 10 C’nin üzerindeki sıcaklıklarda iyi gelişir. Açık tarla yetiştiriciliğinde tohum ekimi son donlar geçtikten sonra ve toprak sıcaklığı 10 C’yi geçince yapılmalıdır. Kabak ışıktan hoşlanan bir bitkidir.

Kabak bitkisi hangi gübreyi sever?​

Kabak organik maddece zengin toprakları sevmektedir. Kabak tohumu ekiminden 1 ay önce veya sonbaharda, dekara yaklaşık 5 ton yanmış çiftlik gübresi verilmelidir. Kabak yetiştiriciliğinde gübreleme yaparken yaklaşık olarak 7-12 kg azotlu gübre, 10-15 kg fosfor, 9-13 kg potasyum, 5-9 kg kireç verilmektedir.
Su kabağı güneşi sever mi?
Su kabakları, tam güneş alan ve organik madde bakımından zengin, drenaj problemi olmayan topraklarda zahmetsizce büyüyecektir.

Bal kabağı kaç günde bir sulanır?​

Yağışlar yeterli olduğunda ekim zamanından 40-45 gün sonra ilk balkabağı meyveleri görülmeye başlıyor, bu esnada ilk sulamayı yapabilirsiniz. Sulama ile beraber, dekara ortalama 10-15 kilogram arasında amonyum nitrat gübresi tatbik ediliyor. İlk sulamanın 2-3 hafta ardından ikinci sulama gerçekleştiriliyor.

Kabak ne kadar su ister?​

Kabakta Sulama Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak, bitkinin gelişmesi ve verimi bakımından çok faydalıdır.
Kabak kaç derecede donar?
Kabak, ılık ve sıcak iklimlerin bitkisidir. Soğuklardan korkar. Sıcaklık -2, -3 derecelere düştüğünde donar ve ölür. Kabak tohumlarının normal çimlenme gösterebilmesi için toprak sıcaklığı 10-12 derece olmalıdır.
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralıklarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak bitkinin gelişmesi ve verim bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmaları ile kolayca anlaşılır.
Yetiştiriciliğince çeşitlere bağlı olarak dekara 8-12 kg azotlu gübre verilmektedir. 10-15 kg fosfor verilmektedir. 10-12 kg potasyum, 4-8 kg kireç verilmesi uygun olmaktadır. Çiftlik gübresi uygulaması yapılacaksa bu gübre sonbaharda yada balkabağı tohumu ekim ve dikimden bir ay önce toprağa verilmesi gerekmektedir.
Su kabağı ne zaman koparılır?
Su kabağının hasat zamanı genellikle ekim yapıldıktan sonra ortalama 6 ay gibi bir süre sonra yapılır. Su kabağı hafiflemeye başlamış rengi de yeşilden sarıya dönmüştür. Bu sukabağınızın hasadı kesim zamanının geldiğini gösterir. Su kabağının hasadı günlük ve zaman olarakta sabah veya akşam yapılmalıdır.

Susak kabağı ne zaman ekilir?​

Tohumlar iç mekânda Şubat ayından itibaren, dış mekânda ise son donlardan sonra toprak ısınmaya başlayınca ekilir.

Bal kabağı kaç günde çıkar?​

işlenmiş toprağa kabak tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 3 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 8-10 gün içerisinde gerçekleşecektir.
Kabak susuz yetişir mi?
Kabakta Sulama Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak, bitkinin gelişmesi ve verimi bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk, sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmaları ile kolayca anlaşılır.

Bal kabağı neden sulanır?​

Pişirirken tencerenin kapağı kapatılmamalı. Bu kapaktaki suyun tencereye akmasına ve sulanmasına neden olur.

Kış için kabak nasıl saklanır?​

Buzluk poşeti İlk olarak kabakları yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Sonra alacalı soyuyoruz ve yarım daire biçiminde doğruyoruz. Poşetlere yerleştiriyoruz ve poşetlerin havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.
Kabak kaç derecede yetişir?
Ülkemizin hemen her bölümünde kabak yetiştiriciliği yapılabiliyor. Kabak yetiştiriciliği, sürülmüş ve hazırlanmış toprak üzerinde yapılıyor. Toprak sıcaklığının 10 – 12 derece olması, ekim veya dikim için uygun olduğunun işareti sayılıyor.
 
Geri
Üst