Kabak Sıyırma Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo kabak
2 demet taze soğan
Sarımsak/varsa taze sarımsakla daha düzgün 3 diş
Dereotu
2 limon/ekşilik oranı isteğe bağlı
Pirinç 2 yemek kaşığı
Zeytinyağı
Tuz
Kabak Sıyırma Tanımı Yapılışı
Pirinçleri sıcak suya koyup kenara alıyoruz.
Daha sonra kabakları zerzevat soyucağı ile ince şeritler halinde diklemesine kesiyoruz. (sert yerleri bittikten sonra soymaya devam etmezseniz âlâ olur, kalan yerleri ayırın türlüye vs. Katabilirsiniz. ).
Tencereye zeytinyağını koyup sarımsağı ve kestiğimiz taze soğanı atıp biraz kavuruyoruz.
Daha sonra pirinç, bir fiske şeker, tuz, limon suyu, ve bir bardak suyu atıp pirinçleri pişiriyoruz.
Bu harç piştikten sonra içine kabakları atıp 5 dk kadar pişirip kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.Suyu az gelirse ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Yarım kilo kabak
2 demet taze soğan
Sarımsak/varsa taze sarımsakla daha düzgün 3 diş
Dereotu
2 limon/ekşilik oranı isteğe bağlı
Pirinç 2 yemek kaşığı
Zeytinyağı
Tuz
Kabak Sıyırma Tanımı Yapılışı
Pirinçleri sıcak suya koyup kenara alıyoruz.
Daha sonra kabakları zerzevat soyucağı ile ince şeritler halinde diklemesine kesiyoruz. (sert yerleri bittikten sonra soymaya devam etmezseniz âlâ olur, kalan yerleri ayırın türlüye vs. Katabilirsiniz. ).
Tencereye zeytinyağını koyup sarımsağı ve kestiğimiz taze soğanı atıp biraz kavuruyoruz.
Daha sonra pirinç, bir fiske şeker, tuz, limon suyu, ve bir bardak suyu atıp pirinçleri pişiriyoruz.
Bu harç piştikten sonra içine kabakları atıp 5 dk kadar pişirip kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.Suyu az gelirse ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.