Kabak Sarma Tanımı İçin Gereçler
3 adet kabak
1 adet soğan
Yarım su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
100 gram kıyma
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Kabak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakların dışını yeterlice yıkayıp çekmeli bıçak ile ince uzun keselim.
Başka bir kapta yarım su bardağı kısırlık bulguru tuz ile karıştırıp sıcak suyla demlendirmeye bırakalım.
Demlenen bulgurun üzerine rendelenmiş bir soğanı,kıymayı, karabiberi,kimyonu, pul biberini ve bir kaşık salça ekleyip uygunca karıştıralım.
Kabakları fotoğrafta görüldüğü üzere saralım.
Küçük tenceremizde bir patatesi yuvarlak olarak kesip dizelim.
Kabakları dizelim,üzerine tabak kapatalım.
Başka bir kapta bir kaşık salçayı biraz tuz ve sıvı yağı ekleyip sıcak suyla açalım ve dolmanın üzerine dökelim. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
Kabak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet kabak
1 adet soğan
Yarım su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
100 gram kıyma
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Kabak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakların dışını yeterlice yıkayıp çekmeli bıçak ile ince uzun keselim.
Başka bir kapta yarım su bardağı kısırlık bulguru tuz ile karıştırıp sıcak suyla demlendirmeye bırakalım.
Demlenen bulgurun üzerine rendelenmiş bir soğanı,kıymayı, karabiberi,kimyonu, pul biberini ve bir kaşık salça ekleyip uygunca karıştıralım.
Kabakları fotoğrafta görüldüğü üzere saralım.
Küçük tenceremizde bir patatesi yuvarlak olarak kesip dizelim.
Kabakları dizelim,üzerine tabak kapatalım.
Başka bir kapta bir kaşık salçayı biraz tuz ve sıvı yağı ekleyip sıcak suyla açalım ve dolmanın üzerine dökelim. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
Kabak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı