Kabak Sarma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kabak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
2 büyük uzunluk kabak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızı toz biber ve tuz
400 g kıyma
1 tane soğan
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı, kimyon, kekik ,köri baharatı
1 çay kaşığı karbonat
Sosu için;
2 yemek kaşığı domates sosu
2 yemek kaşığı su
Tuz,kuru maydanoz
Patates

Kabak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcını hazırlayalım ,kıymayı derin bir kaba alalım ,soğan ve sarımsağı rondodan geçirelim ve ekleyelim.
Baharatlarıda ekleyelim ve yoğuralım.
Kabakları uzun uzun dilimleyelim .
Küçük bir tasa sıvı yağ ,biber ve tuzu karıştıralım.
Dilimlediğimiz kabaklara bu karışımı fırça yardımıyla sürelim.
Tost makinesinde hafif kızartalım.
Kızaran kabakların ortasına hazırladığımız köfte harcını yayalım ve rulo yapalım.
Tepsimize fotoğraftaki üzere dizelim orta kısmı boş bırakalım.
Patatesleri uzun ince dilimleyelim kalan baharatlı harcı patateslerin üzerine dökelim ve karıştıralım.
Tepsinin orta kısmına yerleştirelim.
Domates sosunu, su ve baharatı da karıştıralım .
Hazırladığımız ruloların üzerine gezdirelim ,fırında 15 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Kabak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst