Kabak Sandalı (Tavuk Etli) Tarifi İçin Malzemeler
3-4 adet kabak
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet soğan
Haşlanmış tavuk eti (1 kase kadar)
1 yemek kaşık un
1 su bardağı süt
Üzeri için
Kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Kabak Sandalı (Tavuk Etli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklar boydan kesilerek içleri doldurulmak için oyulur.
Bir tavada sırasıyla küp küp kesilmiş soğan ve biberler az sıvı yağda kavrulur.
Üzerine un eklenerek kavrulmaya devam edilir, süt kontrollü olarak dökülür ve muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
Tüm malzemelere önceden haşlanmış ve doğranmış tavuk etleri tuz, karabiber eklenir.
Karıştırılan beşamel soslu tavuklar kabakların içine yerleştirilir.
Üzerine kaşar peyniri rendelenerek fırına konulur. Alt üst pişene kadar pişirilir. Herkese mutlu sofralar.
Kabak Sandalı (Tavuk Etli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3-4 adet kabak
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet soğan
Haşlanmış tavuk eti (1 kase kadar)
1 yemek kaşık un
1 su bardağı süt
Üzeri için
Kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Kabak Sandalı (Tavuk Etli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklar boydan kesilerek içleri doldurulmak için oyulur.
Bir tavada sırasıyla küp küp kesilmiş soğan ve biberler az sıvı yağda kavrulur.
Üzerine un eklenerek kavrulmaya devam edilir, süt kontrollü olarak dökülür ve muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
Tüm malzemelere önceden haşlanmış ve doğranmış tavuk etleri tuz, karabiber eklenir.
Karıştırılan beşamel soslu tavuklar kabakların içine yerleştirilir.
Üzerine kaşar peyniri rendelenerek fırına konulur. Alt üst pişene kadar pişirilir. Herkese mutlu sofralar.
Kabak Sandalı (Tavuk Etli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı