AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak nasil yemeklik dogranir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kabak nasıl yemeklik doğranır?​

Kabak nasıl soyulur? Kabak soymanın en pratik yöntemi…
- KABAK NASIL SOYULUR?
- – Kabağın alt ve üst kısımları kesmekle kesim işine başlayınız.
- – Kabak soyucu aparatı ile kabağın kabuklarını dikkatlice soyunuz.
- – Kabuğu soymak istemiyor iseniz ucu sivri bir bıçağı kabağın üzerinde törpü yapar gibi sürtme işlemi yapınız.

Kabak kızartması yaparken kabuk soyulur mu?​

Kabakları fırçalayarak yıkayın, kabuklarını soymayın.
Kabak yemeği kabak nasıl doğranır?
Kabaklar tamamen yada alacalı olarak soyulur. Yarım daire şeklinde ince ince doğranır. Soğan yemeklik doğranır. Domates rendelenir yada küp küp doğranır.
Kabak yemeğine en çok hangi baharat yakışır?
Zeytinyağlı kabak yemeğine kuru nane oldukça yakışır. Mevsiminde sulu ve kokulu domateslerle asıl lezzetini bulur, olmadı salçadan destek alır. İncecik kıyılmış dereotu ve yoğurt eşliğinde servise hazırlanır.

Kabak Yemeği kabak nasıl doğranır?​

Kabak yemeğini yapmadan önce 4 adet orta boy kabağı alacalı soyup, halka şeklinde ya da yarım ay şeklinde dilimleyin. 1 adet soğanın kabuğunu soyup, ince ince doğrayın. Kabak yemeği için orta boy geniş bir tencere içine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyip, 2 dakika kavurun.

Kabak kızartması yağ çekmemesi için ne yapmalı?​

Kabaklar için de patatesler için uyguladıklarınızı yapabilirsiniz. Biberleri, domatesleri hatta bamyaları dahi kızartırken paneleyerek kızartırsanız daha az yağ çekerler ve formları da bozulmamış olur. Ayrıca sebze kızartırken daha az yağ çekmesini isterseniz içerisine 1 tatlı kaşığı kadar sirke koyabilirsiniz.
Kabak kızartması nasıl güzel olur?
Sütte marine olan kabakları bir saat sonra sütten alıyoruz ve sütün içine yumurta, un baharatlar ve kabartma tozunu da ekleyip koyu kıvamlı bir harç elde ediyoruz. Daha sonra kabakları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Kabak yemeği yapılırken kabaklar soyulur mu?
Sulu Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Kabaklar tamamen yada alacalı olarak soyulur. Yarım daire şeklinde ince ince doğranır.

Kabak Bastırma nasıl yapılır?​

Soğanı, sarmısağı ,yeşil biberi yağda soteleyip domatesleri ve salçayı katınız. Kabakları nohutu bulyonu ekleyip karıştırınız. Çok karıştırmayın kabaklar ezilmesin. Kabaklar pişince yarım çay bardağısuda hazırladığımız nar ekşili naneli sosu yemeğin üzerine gezdiriniz.

Kabak yemeğine hangi baharat yakışır?​

Kabakları parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Doğranmış sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, soya sosu, acı toz kırmızı biber, köri, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini ayrı bir kapta harmanlayın. Kabakları İlk önce zeytinyağına daha sonra mısır ununa batırın. Ardından da baharat karışımına bulayın.
 
Geri
Üst