- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 226.181
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kabak nasıl kurulur?
Kabak nasıl kurutulur?- Kabağı kurutacağınız yerin direkt güneş almaması önemli. Gölge, çok rüzgar olmayan bir balkon en ideali.
- Önemli olan bir diğer noktaysa havanın nemli olmamasıdır. Nemli bölgelerde kurutulan sebzeler bir poşet içerisinde buzdolabında saklanmalıdır.
Bir tane kabakla ne yapılır?
Hemen siz de indirin.- #1 Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?
- #2 Pirinçli Kabak Yemeği Yapımı (videolu)
- #3 Zeytinyağlı Kabak Kavurma (videolu)
- #4 Muhteşem Kabak Çorbası (Kremalı Tadında)(videolu)
- #5 Kabak Dolması
- #6 Fırında Kıymalı Kabak Sandal (videolu)
- #7 Kabak Spagetti (videolu)
- #8 Yedikçe Yedirten Kabak Salatası (videolu)
Kabaktan nasıl bir yemek yapabilirim?
Kabaktan nasıl bir yemek yapabilirim?Kabak Yemekleri – Kolay ve Pratik Yüzlerce Kabak Yemeği
- Şıhıl Mahşi.
- Kabak Çintmesi.
- Domatesli Kabak Yemeği.
- Fırında Kabak Dizme.
- Kabak Sıyırma.
- Yunan Usulü Kabak Kızartması
- Kabak Spagetti.
- Kabak Balığı
Güneşte kabak nasıl kurutulur?
Kabakları kurutarak kışa iyi bir hazırlık yapmak istiyorsanız pişirme yönteminiz her ne olacaksa olsun kabakların iyi bir şekilde kuruması için bir yorgan iğnesi yardımıyla ipe dizerek kurutmaya uygun bir yere asın ya da dilimledikten sonra biz bez üzerine dizerek güneş altına bırakın.Kabaktan kışlık ne yapılır?
Dondurucuda Kışlık Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?- Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğruyoruz.
- Kabaklarımızı istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz.
- Dondurucuya koyup kışın ister yemek ister çorba olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabak içleri nasıl değerlendirilir?
Kabak içleri nasıl değerlendirilir?Artan Kabak İçini Değerlendirmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı, kıymayı ve salçayı beraberce kavuruyoruz.
- Oyduğumuz kabak içlerini küçük küçük doğrayıp pirinçle birlikte kavurduğumuz malzemeye ekliyoruz.
- Kısık ateşte pişiriyoruz.Ilıyınca üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküp servis yapıyoruz Afiyet olsun
Fırında Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağı rendeleyin.
- Kabakları sularını sıkın.
- Üzerine yumurta, un, kabartma tozu, lor, yeşillikler ve baharatları ilave ederek karıştırın.
- Fırın kabını yağlayın ve karışımı dökün.
- Üzerine susam ve çörek otu serpin. 185 derece fansız ayarda 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Köy Kabağı Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak küçük küçük küpler halinde doğranır.
- Yağlar, rendelenmiş domates, ince doğranmış soğan, kabak tencereye alınır.
- Üzerine salça, kırmızı biber ve tuz da eklenerek kabak pişene kadar kavrulur.
- İndirmeden sarımsak ve fesleğen doğranıp eklenir.
Yaş kabak nasıl kurutulur?
Yaş kabak nasıl kurutulur?Pazardan veya manavdan aldığımız taze dolmalık kabakları ortadan ikiye kesiyoruz. Sonra dolma oyacağı ile içlerini çıkarıp dışlarına çizgiler atıyoruz ve hepsini böyle hazırlayınca iğneye ipliği saplayıp onar tane ipe diziyoruz. Güneş alan bir yere ipi gerip kurutuyoruz.