- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kabak mideye dokunur mu?
Eğer sıkça yemeğini yapıyorsanız kabak yemeği faydaları sayesinde bağırsak sağlığınızı koruyor olacaksınız. Lifli yapısı sayesinde besinlerin sindirimini kolaylaştıran kabak, bağırsaklarda parazitleri temizler. Bağırsak tıkanıklığını önler ve mide şişliğini ortadan kaldırır.Kabak yemeği neye iyi gelir?
Kabak, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin, besleyici bir yaz sebzesidir. Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler. İçerdiği A ve C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksianlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar.
Süs kabağı yenir mi?
Su kabağı, bazı yörelerde yemeği yapılan bir sebze.. Yemeği de çok lezzetli olur.Kabak yemeği ülsere iyi gelir mi?
Ülserin ilacı kabak Ülser hastalarının kabağı blendırdan geçirip suyunu sabah ve akşam günde 2 kere içmelerini öneren uzmanlar, “Yüksek antioksidan özelliği olan kabak, içeriğindeki lifler sayesinde ülseri hafifletir” diyor. B1 ve C vitamini açısından zengin olan kabak, uyku sorunlarını da iyi geliyor.
Kabak yemeği bağırsak çalıştırır mı?
3- Kabak bağırsakların çalışmasına yardımcı Kabağın bağırsak ve sindirim sistemine birçok yönden faydası bulunur. İçerdiği su miktarından zengin olması sayesinde bağırsak atılımını yumuşatır ve kabızlık ihtimalini azaltır. İkinci olarak hem çözünebilir hem çözünmeyen lif bulundurur.Kabak detoksu ile kaç kilo verdiniz?
normal sağlıklı bir beslenme reçetesi aslında bu. ben ilk yaptığımda bu detoksla 3 günde 1,8 kg verdim. 3 günde 3,7 kg veren arkadaşım da var. tamamen metabolizma hızı ve fazla kiloya göre değişiyor. sonra yaptığımda 1-1,2 kg civarı verdim hep, kaçamaklarımı telafi ettim. öncesi ve sonrasında ölçüm yaptırdım.
Minik süs kabağı ile ne yapılır?
Süs kabağı faydaları arasında ürünlerin avize, saz, şekerlik, vazo, heykel, lamba gibi farklı eşyalara işlenebilir olması gelir.Süs kabakları nasıl korunur?
Sapı iyice kuruyup, kahverengi olduktan sonra, üzerinde uzunca bir sap bırakacak şekilde kesip, kabağı saplarından bağlayıp havadar bir yere asın. Kabakları asarak kurutacaksanız, sabunlu suyla yıkayıp, tekrar suyla durulamanız kabak üzerindeki mikropların giderilmesine yardımcı olacaktır.