AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kabak kayganasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kabak kayganası nasıl yapılır?​

Kabak Kayganası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları soyup rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
- Kabakların suyunu sıkıp geniş bir kaba alıp, içine beyaz peynirleri ekleyip karıştırın.
- Yumurta ve baharatları ekleyin.
- Süt, zeytinyağı, un ve kabartma tozunu da ilave edip iyice karıştırıyoruz.

Kabak krep nasıl yapılır?​

Kabaklı Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağı ayrı bir kapta rendeleyin ve suyunu sıkın. Maydanozları ince ince kıyın.
- Başka bir kabın içerisine yumurtaları kırın.
- Son olarak unu ilave ederek güzelce çırpın.
- Isınan tavaya yarım kepçe kadar krep harcından yayın.
- Ardından sıcak sıcak servis edin.

Kabakla kahvaltıya ne yapabilirim?​

Kabakla kahvaltıya ne yapabilirim?
Kahvaltıya Nefis Kabak Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce kabağı soyup doğrayalım.
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tavaya kabakları alalım kavuralım.
- Tavamızın kapağını kapatalım arar ara karıştırmayı ihmal etmeyelim.
- Biraz yumuşayınca sarımsağı küçük küçük doğrayıp içine ekleyelim. (

Kabak Omlet nasıl yapılır?​

Kabak Omlet nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- Soğanı minik minik doğrayın,
- Kabağı soyup küp küp doğrayın,
- Sıvı yağı kızdırıp soğanları kavurun,
- Kabakları ekleyip yumuşayana kadar kavurun,
- Ayrı bir kapta yumurta, un, süt ve tuzu çırpın,
- Dereotunu ekleyip çırpın,
- Kavrulmuş soğan ve kabakları yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın,

Kabak Mücver nasıl yapılır?​

İlk olarak kabaklarımızın kabuğunu soyarak rendeleyelim. Üzerine doğradığımız yeşillikleri ekleyelim. Rendelediğimiz kabakların suyunu elimizle sıkıp karışıma ekleyip kaşıkla güzelce karıştıralım. Kızdırdığımız yağlı tavaya harcımızdan birer kaşık koyarak mücverlerimizi arkalı önlü kızartalım.

Kahvaltılık Pofuduk nasıl yapılır?​

Kahvaltılık Pofuduk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta kaba konur ve iyice çırpılır. Diğer malzemeler eklenir.
- Tavaya 1 kaşık yağ konur ve hamurda 1’er kaşık birbirine değmeyecek şekilde tavaya sıralanır. Bir tarafı pişince diğer tarafı çevrilir.
- Pişen pofuduklar kağıt havlu koyulan tabağa konulur.

Kızartma kabağından neler yapılır?​

Kızartma kabağından neler yapılır?
Börek Tadında Mücver Tarifi.

Kabaklı yumurta kaç kalori?​

Kabaklı yumurta kaç kalori?
1 porsiyon kabaklı omlet 29.1 gram olup 68.1 kalori içermektedir.

Yağ çekmeyen kabak mücver nasıl yapılır?​

Kabak Mücver Tarifi (Yağ Çekmeyen) Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kabaklarımızın kabuğunu soyarak rendeleyelim.
- Daha sonra maydanoz, dereotunu ve taze soğanı doğrayalım.
- Karıştırma kabımıza yumurta, un, pul biber, karabiber ve tuzu alalım.
- Üzerine doğradığımız yeşillikleri ekleyelim.

En güzel mücver nasıl yapılır?​

Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım. Üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Ardından suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.
 
Kabak kayganası tarifi oldukça lezzetli ve doyurucu bir seçenektir. İşte adım adım yapımı:

Malzemeler:
- Kabak
- Beyaz peynir
- Yumurta
- Baharatlar
- Süt
- Zeytinyağı
- Un
- Kabartma tozu

Yapılışı:
1. Kabakları soyup rendenin iri kısmıyla rendeleyin ve suyunu sıkarak geniş bir kaba alın.
2. Rendelenmiş kabakların içine beyaz peynirleri ekleyip karıştırın.
3. Yumurta ve baharatları ekleyerek karışıma iyice yedirin.
4. Süt, zeytinyağı, un ve kabartma tozunu ilave ederek tüm malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlayın.
5. Hazırladığınız karışımı krep gibi tavada pişirerek kabak kayganasını elde edebilirsiniz.

Kabak kayganası hem kahvaltı hem de akşam yemeği için harika bir seçenek olabilir. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst