AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak İçi Mezesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kabak İçi Mezesi Tanımı İçin Gereçler
3 -4 adet kabak (Dolma yapıldıysa içleri de olabilir)
3 yemek kaşığı zeytinyağı (Sıvı yağ da olur)
Tuz
1 kase yoğurt (İsteğe nazaran arttırılıp eksiltilebilinir)
Kuru nane

Kabak İçi Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle artan kapak içini biraz küçültelim.
Yarım çay kaşığı kadar ortalama boyutu akabinde tavuğumuza alıp 5 dakika boyunca suyunu salıp çekmesini bekleyelim.
Harlı bir ateşte üzerine yağımızı ekleyelim ve tuzumuzu serpelim. Yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen kabak içimizi kenara alıp soğumasını bekleyelim.
Soğuyan kabağımıza çırpılmış yoğurdumuzu ekleyelim. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt da yapabilirsiniz.
Son olarak isteğe nazaran üzerine nane de serpelim. Mezemiz hazır.Afiyet olsun.
Kabak İçi Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst