AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak İçi İle Mücver (Sıfır Atık)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kabak İçi İle Mücver (Sıfır Atık) Tarifi İçin Malzemeler
Kabak içi (1,5 adet kabağın içini kullandım)
1/2 (yarım) adet kuru soğan
100 gram beyaz peynir
1 adet yumurta
2 dolu yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Maydanoz
Kızartmak için;
Sıvıyağ

Kabak İçi İle Mücver (Sıfır Atık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabak içini küçük küçük doğruyoruz ve biraz beklettikten sonra suyunu avucumuza alıp fazla suyunu alıyoruz.
Diğer tüm malzemeleri baharatlarla birlikte ekleyelim (Soğanı rendeleyip ekleyelim ) ve güzelce karıştıralım.
Tavaya tabanı kaplayacak kadar sıvıyağ gezdirelim. İyice ısınınca birer yemek kaşığı olmak üzere tavaya mücver harcımızı ilave ediyoruz.
Pişme esnasında lütfen fazla ellemeyelim parçalanmasınlar. 1-2 dakika sonra çevirmeye hazır olurlar.
İyice kızarana kadar kızartalım her iki tarafını orta ateşte (Çok yüksek ateş tavsiye etmiyorum dışı yanar içi çiğ kalır) Mutlaka kabak yemeği yaptığınızda bunu deneyin. Afiyet şeker olsun.
Kabak İçi İle Mücver (Sıfır Atık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst