- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 249.941
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kabak gülü cacığı nasıl yapılır?
Kabak çiçeklerini 4-5 parçaya kesin. En son kabak çiçeklerini ilave edin. Kısık ateşte pirinçler pişene dek pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.Kabak gülü yemeği nasıl pişirilir?
İç kısımları ayıklanır, narin hareketlerle yıkanıp fazla suyu süzülür. Önceden hazırlanan hafif diri kıvamlı zeytinyağlı dolma harcı ile doldurulan çiçekler özenle kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Taze sıkılmış limon suyu ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde hapur hupur, üçer beşer afiyetle yenilir.Kabak çiçeği çorbası nasıl yapılır?
Öncelikle tencereye tereyağ koyup doğradığımız soğanı kavuruyoruz onun üzerine 1 yk salça koyup kavuruyoruz daha sonra kabak çiçeğini ve yarım çay bardağı bulguru koyup tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz diğer kenarda da 2 diş sarımsak ve bir kase yoğurdu karıştırıyoruz servis ederken isteyen yoğurt katıp yiyebilir.
Kurutulmuş kabak çiçeği nasıl pişirilir?
İlk önce sıcak suyu kaynamaya bırakıyoruz ve ağıtladığım kabak çiçek gülünü temizliyoruz ortadan ikiye veya üçe bölüyoruz, yıkadıktan sonra kaynayan suya ekleyip iyice pişmesini sağlıyoruz. Pişmiş olan kabak çiçek güllerin içine yıkamış olduğumuz bulguları ekliyoruz ve tekrar kaynamaya bırakıyoruz.Gül cacığı nasıl yapılır?
2 yemek kaşığı yağ ile soğanlar pembeleşene kadar kavurduk. Sonra biberleri doğradık ve soğanların üstüne attık. Üstüne salçayı ekledik. Kabak gülünü, kabağı, semiz otunu ve pancar yaprağını küçük küçük doğradıktan sonra salçalı sosun içine attık.Kabak çiçeği pilavı nasıl yapılır?
Tereyağının yarısını pilav tenceresinde eritip yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Kabakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Küp doğranmış domatesi de ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Bulguru, tuzu, şekeri ve kabak çiçeklerini ilave edin.
Kabak Çiçeği Salatası Nasıl Yapılır?
- Kabak çiçeklerini temizleyip yıkayın ve süzgece alın.
- Kabakları temizleyip ince halkalar halinde dilimleyin.
- Dil peynirini küçük küçük doğrayıp bir kaba alın.
- Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp sosu hazırlayın.
Bulguru ılık suyla yıkayın tencereye koyun iki üç dakika kavurun. Üzerine bir kenarda sıcak su kaynatın pilavın yüzeyinden iki parmak seviyesinde sıcak suyu koyun tuzunu katın ayarlayın orta ateşte yavaş yavaş pişirin. Suyunu çeker çekmez Ocağın altını kapatın pilavı on dakika demlenmeye bırakın.
Yeşil kabak salatası nasıl yapılır?
Kullandığınız yoğurdun çok fazla sulu olmamasına dikkat edin. Ardından 1 tutam ince ince kıyılmış dereotu, 1 diş rendelenmiş sarımsak ilave edin. Damak zevkinize göre az miktar tuz serpiştirip, kaşık yardımı ile güzelce karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu kabak salatasını servis tabağına koyup, servis edebilirsiniz.