Kabak Graten Tanımı İçin Materyaller
2 adet sakız kabak (Ben 1 adet büyük kabak kullandım )
1 kase beyaz peynir
Yarım kase doğranmış dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
1 kase kaşar peynir
Kabak Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yıkayıp soyduğumuz kabakları yatay olarak iki kesime ayıralım içlerini çıkaralım.
Beyaz peynir be dereotu karışımı ile içini dolduralım.
Bu ortada tereyağında unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sütü ekleyip kaynayana kadar topaklaşmaması için daima karıştıralım.
Tuz ve karabiberini ekleyip hazırladığımız kabakların üzerini büsbütün kapatacak formda dökelim.
Kaşarı da ekleyip 190 derece evvelce ısınmış fırında 30-40 dk ortası pişirelim.
Sıcak servis edelim, afiyet olsun
2 adet sakız kabak (Ben 1 adet büyük kabak kullandım )
1 kase beyaz peynir
Yarım kase doğranmış dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
1 kase kaşar peynir
Kabak Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yıkayıp soyduğumuz kabakları yatay olarak iki kesime ayıralım içlerini çıkaralım.
Beyaz peynir be dereotu karışımı ile içini dolduralım.
Bu ortada tereyağında unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sütü ekleyip kaynayana kadar topaklaşmaması için daima karıştıralım.
Tuz ve karabiberini ekleyip hazırladığımız kabakların üzerini büsbütün kapatacak formda dökelim.
Kaşarı da ekleyip 190 derece evvelce ısınmış fırında 30-40 dk ortası pişirelim.
Sıcak servis edelim, afiyet olsun