AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak ezmesi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.559
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kabak ezmesi nasıl yapılır?​

Kabakları 4 e bölüp doğruyoruz. Geniş bir tencereye alıyoruz üzerine suyumuzu tuzumuzu koyup orta ateşte haşlanmaya bırakıyoruz. Haşlanıp yumuşayan kabakları süzgece koyup suyunu süzdúrüyoruz. Süzülen kabaklar hafif soğuyunca kaşık yardımıyla eziyoruz.

Yoğurtlu kabak nasıl?​

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütaş Süzme Yoğurt’u bir kaseye alın.
- Derin bir tencerede 2 parmak kalınlığında suyu kaynatın.
- Pişmiş olan kabakları servis tabağına alın ve üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin.
- Son olarak tatlandırdığınız Sütaş Süzme Yoğurt’u ekleyin ve servis edin.
Yoğurtlu kabak yemeği yanına ne gider?​
Diye düşünenler için tavsiyelerimiz şöyle:
- Yayla çorbası
- Makarna salatası
- Rus salatası
- Çıtır tavuk.
- Köfte.
- Havuç tarator (Sarımsak, rendelenmiş havuç ve yoğurt ile yapılır.)
- Fırında tavuk baget (Bol baharatlısından!)
- Sodalı börek (Dilerseniz harcını kıyma veya patates ile zenginleştirebilirsiniz.)

Diyette kabak yemeği yenir mi?​

Diyette kabak yemeği yenir mi?
Yüksek su ve lif içeriği, ona düşük kalorili olma özelliği kazandırır. 100 gram kabak, 20-25 kaloridir. Bu sebeple özellikle kilo vermeye yardımcı olan diyetlerin gözde sebzelerindendir. Liflerle bağırsak sağlığına iyi gelir ve sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur.

Kabak çekirdeği ezmesi nasıl yapılır?​

Kabak çekirdeği ezmesi nasıl yapılır?
Fırınlanmış kabak çekirdeklerini de doğrayıcıya alıp un haline getirin. Ardından ikisini bir kapta karıştırın. Elde ettiğiniz un karışımını tekrar doğrayıcıya alıp içine Hindistan cevizi yağı ekleyerek çekin. Bu işlem 15-20 dakika devam edebilir.

Yoğurtlu kabak mezesi nasıl yapılır?​

Cevizli Kabak Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayın ve kabuklarını soymadan rendeleyin.
- Kabaklar kavrulurken bir kaseye yoğurdu alın.
- Mayonezi ve tuzu da ekledikten sonra, cevizleri bir bıçak yardımıyla ufalayın ve içine ekleyin.Kavrulmuş kabaklarla yoğurtlu karışımı karıştırın ve bir servis tabağına alın.

Sarımsaklı yoğurtlu kabak nasıl yapılır?​

Kabaklar küp küp doğranır. Yağda kızarana kadar kavrulur. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Kızaran Kabaklar bir tabağa alınır soğuyunca sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür.
Kabak yemeğinin yanına ne gider nefis yemek tarifleri?​
Zeytinyağlı kabak yemeği yanına ne gider?
- Zeytinyağlı kabak yemeği özellikle yaz aylarının hafif ve sevilen lezzetidir. Yanına şehriyeli pirinç pilavı veya sade bulgur pilavı ile çok besleyici olur.
- Ayran, cacık, sarımsaklı yoğurt veya yoğurtlu salatalar da bu menüye çok yakışır.

Kabak Kavurma nasıl yapılır?​

Kabak Kavurma nasıl yapılır?
Zeytinyağlı Kabak Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya zeytinyağını alın.
- Diğer tarafta kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Soğanlar kavrulduktan sonra havuç ve kırmızıbiberi ekleyin.
- Biraz kavurduktan sonra kabakları ekleyin.
- Tavanın kapağını kapatın.

Çekirdek içi ile ne yapılır?​

Çekirdek içi ile ne yapılır?
Çekirdek İle Yapılan Tarifler | Yemek Tarifleri
- Çekirdekli Köfte.
- Tepside Bayat Ekmek Pizzası
- Tava Pidesi.
- Yufkadan Fındık Lahmacun.
- Ayva Hoşafı
- Tavada Bayat Simit Böreği.
- İç Pilavlı Tavuk Dolması
- Patlıcan Oturtma.
 
Kabak ezmesi yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tariftir.

İşte adım adım kabak ezmesi nasıl yapılır:

1. Kabakları dört eşit parçaya bölün ve doğrayın.
2. Geniş bir tencereye kabakları alın, üzerine su ve tuz ekleyip orta ateşte haşlayın.
3. Haşlanan ve yumuşayan kabakları süzgece koyun ve suyunu süzün.
4. Süzülen kabakları hafifçe soğuyunca ezme kıvamına gelene kadar kaşık yardımıyla ezin.

Bu şekilde hazırlanan kabak ezmesi, misafirlerinize veya ailenize sunabileceğiniz pratik bir atıştırmalık ya da meze olacaktır.

Ayrıca, yoğurtlu kabak salatası tarifi de oldukça hafif ve lezzetli bir alternatif olabilir:

1. Sütaş süzme yoğurdu bir kaseye alın.
2. Derin bir tencerede su kaynatın.
3. Pişmiş kabakları servis tabağına alın, üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin.
4. Tatlandırılmış süzme yoğurdu ekleyerek servis edebilirsiniz.

Diyette kabak yemeği tüketmek oldukça faydalıdır. Kabak, yüksek su ve lif içeriği sayesinde düşük kalorili ve sindirimi düzenleyici bir sebzedir. Kiloyu dengelemek isteyenler için de tercih edilebilecek sebzeler arasındadır.

Yoğurtlu kabak mezesi ise kabakları rendeleyerek, kavrulmuş kabaklarla yoğurtlu karışımı birleştirerek lezzetli bir meze hazırlayabilirsiniz. Üzerine ufalanmış ceviz ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Kabak kavurması ise zeytinyağlı olarak hazırlanır. Kabakları, soğan, havuç ve kırmızıbiberle kavurarak lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz.

Son olarak, çekirdek içi de değerlendirilebilecek bir malzemedir. Çekirdek içiyle yapılabilecek tarifler arasında çekirdekli köfte, tepside bayat ekmek pizzası, tava pidesi, yufkadan fındık lahmacun, ayva hoşafı gibi lezzetli seçenekler bulunmaktadır. Bu tariflerle çekirdek içini farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz.
 
Geri
Üst