SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yeşil kabak
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
4 su bardağı su
Bir tutam dereotu
Tuz, pul biber, karabiber, nane
Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağı ve tereyağımızı tencereye koyup eritelim.
Daha sonra unumuzu ek edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavuralım.
Çırpma teliyle çırparken sütümüzüde ek edelim tıpkı anda.
Suyu da ek edip uygunca karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca, kabukları soyulup doğranan kabakları ek edelim.
Kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
Daha sonra blendırdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ek edelim.
İsteğe nazaran üzerine birazcık tereyağı eritip gezdirilebilir.
Herkese afiyet olsun.
Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yeşil kabak
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
4 su bardağı su
Bir tutam dereotu
Tuz, pul biber, karabiber, nane
Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağı ve tereyağımızı tencereye koyup eritelim.
Daha sonra unumuzu ek edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavuralım.
Çırpma teliyle çırparken sütümüzüde ek edelim tıpkı anda.
Suyu da ek edip uygunca karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca, kabukları soyulup doğranan kabakları ek edelim.
Kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
Daha sonra blendırdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ek edelim.
İsteğe nazaran üzerine birazcık tereyağı eritip gezdirilebilir.
Herkese afiyet olsun.
Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı