Kabak Çekirdekli Arpa Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo elenmemiş tam arpa unu
1 avuç çiğ kabak çekirdeği içi
1 tatlı kaşığı çörekotu
Yarım çay kaşığı toz zencefil
Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
Yarım çay kaşığı ufalanmış kekik
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat ve aktive etmek için
1 tatlı kaşığı ev sirkesi
Yeterince su
Kabak Çekirdekli Arpa Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri bir kapta birleştirip sirkeyi karbonatın üzerine dökelim.
İyice yoğurup epey yumuşak bir hamur elde edelim.
Küçük kare borcama yayalım. (Ben direk borcamda yoğurup aynı borcamda pişirdim hiç bulaşık çıkarmadım )
Önceden ısınmış 150 derece fırında 30 dk pişirelim.
Piştikten sonra soğuyunca bölüp buzluğa atabilirsiniz. Çok faydalı lezzetli ve doyurucu bir ekmek.
Kabak Çekirdekli Arpa Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo elenmemiş tam arpa unu
1 avuç çiğ kabak çekirdeği içi
1 tatlı kaşığı çörekotu
Yarım çay kaşığı toz zencefil
Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
Yarım çay kaşığı ufalanmış kekik
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat ve aktive etmek için
1 tatlı kaşığı ev sirkesi
Yeterince su
Kabak Çekirdekli Arpa Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri bir kapta birleştirip sirkeyi karbonatın üzerine dökelim.
İyice yoğurup epey yumuşak bir hamur elde edelim.
Küçük kare borcama yayalım. (Ben direk borcamda yoğurup aynı borcamda pişirdim hiç bulaşık çıkarmadım )
Önceden ısınmış 150 derece fırında 30 dk pişirelim.
Piştikten sonra soğuyunca bölüp buzluğa atabilirsiniz. Çok faydalı lezzetli ve doyurucu bir ekmek.
Kabak Çekirdekli Arpa Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı