Kabak Cacığı (Kuru) Tanımı İçin Materyaller
3 adet kabak
500 gram yoğurt (Koyu olacak, çok sulu olmayacak. mesken yoğurdu kullanacaksanız süzüp kullanın).
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Üzerine gezdirmek için 1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane (Taze varsa daha hoş olur)
Kabak Cacığı (Kuru) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları yıkayıp dışını tırtıklı bir aletle hafif soyuyoruz.
Rendenin iri kısmıyla rendeliyoruz. Yoğurdu geniş bir kafeye alıp tuz ve sarımsakla çırpıyoruz
. İçine rendelenmiş kabakları ekleyip karıştırıyoruz.
Servis kasesine alıp üzerine nane ve zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.
3 adet kabak
500 gram yoğurt (Koyu olacak, çok sulu olmayacak. mesken yoğurdu kullanacaksanız süzüp kullanın).
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Üzerine gezdirmek için 1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane (Taze varsa daha hoş olur)
Kabak Cacığı (Kuru) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları yıkayıp dışını tırtıklı bir aletle hafif soyuyoruz.
Rendenin iri kısmıyla rendeliyoruz. Yoğurdu geniş bir kafeye alıp tuz ve sarımsakla çırpıyoruz
. İçine rendelenmiş kabakları ekleyip karıştırıyoruz.
Servis kasesine alıp üzerine nane ve zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.