AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabak Beğendili Misket Köfte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kabak Beğendili Misket Köfte Tanımı İçin Gereçler

Köfte İçin
500 gram kıyma
2 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı kadar ince kıyılmış maydanoz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Beğendi İçin
2 adet rendelenmiş kabak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz (Peynir tuzlu ise, yarım tatlı kaşığı)

Kabak Beğendili Misket Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köfte materyallerini yoğurma kabına alıp 5 dakika kadar yoğurun. Misket büyüklüğünde yuvarlayın, kızgın yağda pişirin ve bir kenara alın.
Yağlı tavayı da bir kenara alın. Beğendi için kabakları bir tavada suyunu çekip dirliği gidene kadar soteleyin.
Başka bir küçük tencerede un ile tereyağını kavurun. Sütü ek edip yoğunlaşana kadar pişirin.
Bu karışımı sotelediğiniz kabaklara ek edip uygunca karıştırın. Rendelenmiş peyniri de ek edin ve karıştırıp ocağın altını kapatın. Gerekiyorsa tuz ile tatlandırın.
Beğendiyi servis tabağına alın ve üzerlerine köfteleri yerleştirin. Köfteleri pişirdiğiniz tavada ki yağı tekrar ısıtın.
Üzerine kırmızı toz biber serpip karıştırın. Kızgın yağı köftelerin üzerlerine gezdirin.
 
Geri
Üst