AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabağı Birde Bu Şekilde Deneyin Lezzetine Çok Şaşıracaksınız Kabak Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kabağı Birde Bu Halde Deneyin Lezzetine Çok Şaşıracaksınız Kabak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
1,5 kg kabak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet büyük uzunluk soğan
4 diş sarımsak
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı salça
2 adet büyük uzunluk domates
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
1 turam maydanoz yahut 1 kase sarımsaklı yoğurt

Kabağı Birde Bu Biçimde Deneyin Lezzetine Çok Şaşıracaksınız Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları yıkayıp dilimleyin. Tencereye 2 adet yemeklik doğranmış soğanı ve zeytinyağını koyun pembeleşene dek kavurun. Soğan pembeleşirken şekerini ilave edin daha hoş karamelize olacaktır.
Pembeleşince 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin kokusu çıkana dek kavurun. Üzerine 2 adet minik minik doğranmış domatesi sarımsağı ve 1 er çay kaşığı karabiber – toz biberi ekleyin domatesler suyunu çekene dek pişirin.
Domatesler suyunu çekince doğranmış kabağı üzerine dokun lakin karıştırmayın. Kabak sulanacağı için su eklemesi yapmıyoruz. Tuzunu da serpip 40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
40 dakika sonunda yemeği karıştırıp üzerine 3 adet yumurtayı kırıp tekrar karıştırın.
Yumurtalar pişince üzerine maydanoz serpip yahut sarımsaklı yoğurt gezdirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst